Projekto „Ilgaamžiškumo paslaptis“ dalyvis, krepšinio treneris Vladas Garastas pabrėžė, kad prieš pradedant sportuoti, nereikėtų pulti aklai imtis bet kokių pratimų ir užsiimti saviveikla, nes tai gali atsisukti prieš patį žmogų.

„Dažnai pamirštame, kad pirmiausia reikia gerai pažinoti savo kūną, tuomet galima skirti sau tokį krūvį, koks yra naudingiausias kiekvienu konkrečiu atveju. Aišku, kad geriausiai patarti, koks sportas ir koks krūvis tinka kiekvienam žmogui, gali patarti profesionalai, todėl patarčiau prieš pradedant aktyviau sportuoti – gauti kompetentingų patarimų“ ,- sveikatingumo renginyje pasakojo V.Garastas.

Anot legendinio krepšinio trenerio V.Garasto, kita dažnai pasitaikanti klaida, kurią daro antsvorio turintys žmonės – besaikis dietų laikymasis.

„Nėra tokios dietos, kuri padėtų atsikratyti nesveiko gyvenimo būdo pasekmių. Ne kartą mačiau, kai žmonės po dietų laikymosi vėl priauga svorio ir dar daugiau nei turėjo, todėl siūlyčiau prisiminti tai, kad reikia spręsti priežastis, o ne pasekmes – rinktis gyvenimo būdą, kuris saugotų sveikatą, nuolat judėti, maitintis sveikai ir galvoti pozityviai“, - teigė krepšinio treneris V.Garastas.

Projektas „Ilgaamžiškumo paslaptis“ jau aplankė Utenos, Panevėžio, Marijampolės, Alytaus, Kauno ir Vilniaus gyventojus. Lapkričio 19 dieną projektas lankysis Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)