Istorija apie smurtaujantį Darių ir kaip jis švaistė žurnalistės pinigus

Incidentas Tauragėje, Ožnugario kaime, įvyko sausio 12-ąją, filmuojant laidos „TV Pagalba“ reportažą. S. Žutautienė su operatoriumi į Tauragės rajoną vyko dėl minėto vyriškio sugyventinės skundo. Pastaroji norėjo išsikovoti geresnes gyvenimo sąlygas. Darius gyvena su sugyventine, su ja augina tris vaikus. Prieš tai jis buvo vedęs. Iš pirmosios santuokos jo šeimoje auga dar du vaikai.

Pas Darių žurnalistai važiavo kelis kartus. Tačiau paskutinįjį kartą Darius buvo gerokai įpykęs. Svaidėsi grasinimais ir kumščiais. Beje, tokį herojaus charakterį Sandra teisina jo negalėjimu dirbti ir finansiniu nepritekliumi.

Tąkart laidos herojus Darius puolė Sandrą bei kartu buvusį operatorių. Vyras, pažėręs grasinimų, esą susidoros su žurnalistais kardu ar kitu ginklu, užlaužė moteriai ranką ir sužalojo operatorių, kuris puolė ginti savo komandos narę. Dėl šio užpuolimo „TV Pagalbos“ komanda kreipėsi į pareigūnus ir parašė pareiškimą.

S. Žutautienė pasakojo, kad laidos herojų Darių pažįsta jau kelerius metus. Anot jos, Tauragėje vyras gyvena neseniai, tačiau dėl negalavimų negali dirbti, šeima jaučia nepriteklių, o šis vis prašosi pagalbos iš įvairių institucijų. Šįkart „TV Pagalba“ taip pat turėjo padėti vyrui susitvarkyti dokumentus, kad šeima gautų paramą. Be to, Dariui, turinčiam invalidumą, reikėjo vykti ir pas medikus, kur būtų atnaujinti duomenys apie vyro sveikatos būklę.

Ožnugario kaime gyvenantis vyras pas medikus turėjo vykti į Klaipėdą. „Darius pasakė, kad neturi pinigų ten nuvažiuoti. Aš jo paklausiau, kiek kainuoja autobuso bilietas iki Klaipėdos, jis pasakė, kad 9 eurus. Bet jis gyvena kaime, dar reikia ir iki pačios Tauragės nusigauti. Tuomet aš jam iš savo piniginės padaviau 30 eurų, – pasakojo S. Žutautienė. – Ne iš laidos biudžeto ar panašiai, o iš savo piniginės, tiesiog žmogiškai. Tų pinigų jam turėjo užtekti nuvykti į Klaipėdą ir grįžti namo.“

Žurnalistė, padovanojusi asmeninių lėšų Dariui, susitarė filmavimą pratęsti Klaipėdoje, ten jie ir susitiko, tačiau paaiškėjo, kad Darius į didmiestį atvyko ne autobusu. „Jis atvažiavo taksi. Aš negalėjau patikėti, kaip žmogus, kuris augina vaikus ir tikrai neturi pinigų, juos galėjo iššvaistyti taksi paslaugoms, – piktinosi Sandra patikinusi, kad atstumas, kuriuo vyras vyko taksi, turėtų būti apie šimtą kilometrų. – Negana to, jo dokumentų susitvarkymai dėl invalidumo taip pat kainavo. Į kasą tada jam reikėjo sumokėti 4 eurus, aš padaviau jam 5, kad susimokėtų. Be to, dar daviau pinigų, kad turėtų kaip grįžti namo.“

Pats Darius pasakoja kitokią įvykių versiją, kurią S. Žutautienė griežtai neigia. „Sandra užsimanė, kad paimčiau tuos dokumentus ir nueitume į vaikų teises, ir įrodysim tai motinai, kad yra priteisti tie alimentai, ir, kad vaikų gyvenamoji vieta nustatyta su manim, jeigu ji netiki. Turėjo būti filmavimas vėl kitą dieną, bet aš pas daktarus labai ilgai užtrukau ir negalėjau eiti filmuotis. Man davė pinigų į priekį atvažiuot ir sakė, kad kai važiuosiu atgal – duos vėl. Filmavimą padarysim ir duos ant kelionės namo. O filmavimo nebuvo, nedavė nieks pinigų ir aš turėjau pėščiomis eit“, – DELFI pasakojo Darius.

Darius kaltina Sandrą pasisavinus svetimus pinigus

Žurnalistė S. Žutautienė įpyko išgirdusi, kad Darius ne tik iššvaistė jos duotus pinigus kelionei, bet ir apklatino ją, esą ji neperdavė jam skirtų pinigų. „Ta Žutautienė, paėmė iš tos motinos 250 eurų. O tie pinigai buvo skirti vaikų alimentams. Jie turėjo perduot man tuos pinigus, bet neperdavė“, – nuoskaudą prieš kelias dienas liejo vyras.

Sandra tikina jokių pinigų net nemačiusi. „Apie tai net nebuvo kalbos, tačiau aš iš jo esu gavusi grasinančių žinučių, esą iš Nastios paėmiau 250 eurų ir jų neperdaviau, – pasakojo žurnalistė. – Tai yra absoliučiai tuščias kaltinimas.“

Socialinės dokumentikos laidose dažnai pasitaiko istorijų, kurių metu aiškinamąsi dėl įvairių skolų. S. Žutautienė pasakojo, kad žurnalistai dar niekuomet nedirbo kurjeriais ir nepervežinėjo skolų patys. „Visada važiuojame su tuo žmogumi, kuris yra skolingas ar kuriam skolingas. Abi pusės susitinka. Jei būna taip, kad žmogus atiduoda skolą, mūsų rankose pinigai tebūna vos kelias sekundes, kol vaizdo kamera įamžiname perduodamus pinigus“, – patikino Sandra teigdama, kad pirmą kartą laidos žurnalistai yra kaltinami pinigų pasisavinimu.

DELFI susisiekus su Nastia, kuri, anot Dariaus, perdavė žurnalistei dingusius pinigus, ši patvirtino „TV Pagalbos“ versiją. „Jokių pinigų nebuvo ir net tokios kalbos su Sandra nebuvo, kad aš kažką perduosiu, – pasakojo buvusi Dariaus mylimoji. – Mes visą žiemą su mama jam vis pervesdavome pinigų. Pervesdavome tiek, kiek galėdavome, tai šimtą, tai penkiasdešimt ar keturiasdešimt eurų. Aš pati gaunu invalidumą, pinigų neturiu daug.“

Pasidomėjus, kodėl Darius įvardino būtent tokią skolos sumą – 250 eurų, Nastia patikino net nesuvokianti, iš kur jis tiek suskaičiavo. „Dokumentai net nėra sutvarkyti, sumą jis tiesiog sugalvojo“, – tikino moteris.

Darius šmeižia ir kitus geradarius jo gyvenimo kelyje

Laidos herojaus Dariaus kelionė namo iš Klaipėdos, anot jo, vyko pėsčiomis: „Filmavimo nebuvo, nedavė nieks pinigų ir aš turėjau pėščiomis eit“. Tačiau iš tiesų jam padėjo geradaris Marius, sustojęs ir sutikęs pavėžėti Darių namo. Vyras DELFI teigė, jog sustojo pavežti sušalusio, plonai apsirengusio vyriškio.

„Jis buvo plonai apsirengęs, kojas, sakė, labai skauda, pašalo. Nušalo visus pirštus. Kažin, kaip būtų buvę, jei nebūtume pagelbėję“, – pasakojo Marius. Vyrui nuo daugybės kilometrų ėjimo pėsčiomis išgelbėtas Darius pasirodė neagresyvus bei mandagus.

Pirmiausia jis esą paskambino šeimai ir paklausė, ar vaikams netrūksta duonos: „Jis man tikrai nepasirodė agresyvus žmogus. Jį vežant – jis nė karto nesusikeikė. Pirmiausia pasiskambino namo, ar turi duonos vaikai valgyt. Mano žmona paklausė, ar turi pinigų, tai sustojome prie parduotuvės ir nupirkom maisto jiems.“ Marius pasakojo, kad apsilankė ir Dariaus namuose, kuriuose tuomet buvo šilta ir jauku.

Sandra pasakojo, kad Darius iškoneveikė ir Marių, kuris ištiesė jam pagalbos ranką. Anot žurnalistės, jai net neapsiverčia liežuvis kartoti to, kokiais žodžiais laidos herojus jį apibūdino dabar.

Istorijos tęsinys – teisiamųjų suole

S. Žutautienė po užpuolimo ir patirtų sužalojimų parašė pareiškimą policijai. Tyrimas šiuo metu dar vyksta, tad jai tikrai dar teks susitikti Darių teisiamųjų suole. „Iš tiesų, aš jo net nenoriu akyse matyti, bet tikrai dar reiks“, – nusivylimą liejo moteris.

Vis tik žurnalistei labiausiai gaila su juo kartu gyvenančios moters. „Ji tikrai gera moteris ir rūpestinga, tačiau prie Dariaus kalba vienaip, o kai jo nėra – kitaip“, – pasakojo Sandra ir patikino, kad Darius ją yra įbauginęs, esą moteris su trimis vaikais niekam nebus reikalinga ar įdomi, tad ji nebeturinti, kur eiti.

Pasidomėjus, kodėl vis tik geradaris Marius Dariaus namus apibūdino kaip tvarkingus, Sandra pateikė savo nuomonę: „Kai mes atvykome ten pirmą kartą, langai buvo net iš vidaus aplediję, vaikai negali augti tokiomis sąlygomis. Malkas šeimai parūpino seniūnija, tad tie namai ir tapo šilti. Be to, jo sugyventinė tikrai rūpinasi namais kiek tik gali.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (277)