Smurtautoją pareigūnai pristatė į policijos komisariatą. Į laisvę šis buvo paleistas tik po kone pusantros paros.

Šiuo metu Klaipėdos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnį (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas), tai DELFI patvirtino Klaipėdos apskrities VPK atstovė spaudai Andromeda Grauslienė. Pagal jį krepšinio legendai gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas nuo vienerių iki dvejų metų.

Šiuo metu G. Einikis jau paleistas iš laikinojo sulaikymo kameros.

„Mūsų visuomenėje kažkoks iškreiptas požiūris – vyrai geria, o kaltos lieka bobos. Kur man dėtis? Juk negaliu pasiimti mažylės ant rankų ir išeiti į gatvę. Jau anksčiau kalbėjausi su vaiko teisių apsaugos specialistais. Sakiau, kad duoda visokius butus pabėgėliams, tai tegul duoda ir lietuviams. Tačiau jokios pagalbos nesulaukiu“, – po incidento DELFI pasakojo J. Einikienė.

Jurgita Einikienė

„Jis namo parsivedė kažkokį draugą, tikrą bomžą. Pareikalavau, kad tas svečias išeitų, nes nenoriu, kad namai virstų landyne. Bomžas pasirodė toks agresyvus, todėl Gintarui pasakiau, kad einu kviesti policiją ir pasisukau eiti pasiimti telefono. Tada ir pajutau smūgį į koją. Nežinau, ar jis spyrė, ar kitaip sudavė, bet stipriai, nes koja ištino. Vėliau patinimas praėjo, todėl nesikreipiau į teismo medicinos ekspertus dėl sužalojimo“, – pasakojo J. Einikienė.

Policijos pareigūnus ji iškvietė ir šie G. Einikį išsivežė į komisariatą, o draugas jau buvo pasišalinęs. Policijos komisariate buvusiam krepšininkui nustatytas sunkus girtumas – beveik 3 promilės alkoholio.

„Kiek žinau, jis dabar jau paleistas, bet nežinau, kur yra, gal prie garažų geria su savo draugeliais bomžais. Jis neatsigina skambučių draugų, kurie kviečia jį išgerti. Bet man neįdomu. Man tik svarbu, kad jis duotų ramybę man ir mūsų vaikui“, – teigė J. Einikienė. Paklausta, kodėl ji vis dar taikstosi su tokiu G. Einikio elgesiu, jo nepalieka, moteris tikino, kad neturi kitos išeities.

„Mes jau nebegyvename kartu. Taip, gyvename tame pačiame bute, tačiau jis viename kambaryje, o aš su vaiku – kitame. Bendra tik svetainė ir virtuvė. Skirtis jis nesutinka, išsikraustyti – taip pat. Prašiau jo, kad nupirktų man ir vaikui vieno kambario butą ir tą pačią minutę išsikraustytumėme, tačiau jis nesutinka, jam viskas gerai. O aš tiesiog neturiu, kur eiti. Neturiu pinigų išsinuomoti butą, nes neturiu darbo. Buvau jį susiradusi, tačiau teko mesti, nes vaikas sirguliuodavo, o net auklės neišeina rasti, nes visos, kurios išgirsta, kad reikės ateiti į butą, kuriame yra Einikis, išsigąsta ir atsisako“, – dėstė J. Einikienė.

Gintaras Einikis ir Jurgita Einikienė

„Pirmadienį buvau policijoje, Prašiau, kad jam duotų kokių viešųjų darbų morge. Gal tada jis patirtų sukrėtimą ir į gyvenimą pradėtų žiūrėti kitaip“, – svarstė J. Einikienė.

Pastarąjį kartą G. Einikis naktį areštinėje praleido šiemet gegužės pabaigoje, kai grįžo į Klaipėdą iš Rusijos, kur kelis mėnesius dirbo Saratovo „Avtodor“ trenerių štabe. Pareigūnus jam iškvietė žmona Jurgita. „Jis tikrai nesmurtavo, nieko baisaus neatsitiko. Visą dieną nebuvau namuose, o kai vakare grįžau, sutikau kaimynę ir pakviečiau pas mus kavos išgerti. Įėjome į butą ir mus išgąsdino Gintaro būsena. Jis kalbėjosi su citrinmedžiu, plėšė nuo jo lapus. Matyt, ji ištiko baltoji karštinė, todėl paskambinau į greitąją pagalbą, tačiau medikai liepė kviesti ir policijos pareigūnus, nes esą vieni bijo eiti į butą“, – tąkart DELFI pasakojo J. Einikienė.

G. Einikis jau ne pirmą kartą laikinai sulaikomas, pastarąjį kartą jis buvo sulaikytas pernai spalį. Pagalbos tąkart taip pat šaukėsi jo žmona, nes buvęs krepšininkas galimai prieš ją smurtavo. Tačiau ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje ir vėl buvo nutrauktas, nes J. Einikienė po kurio laiko sutuoktiniui nebeturėjo pretenzijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)