Tačiau bent jau artimiausiu metu jo ramybę turėtų sudrumsti įkalinimo įstaigos prižiūrėtojai – paaiškėjo, kad R. Gutauskas už grotų gali naudotis internetu, o tai kaliniams griežtai draudžiama.

Jau daugiau kaip pusmetį Alytaus pataisos namuose gyvenančio R. Gutausko gyvenimą jo draugai gali stebėti socialiniame tinkle „Facebook“ – viešame vyro profilyje skelbiama, kad jis ne tik dirba įkalinimo įstaigoje esančioje įmonėje „Mūsų amatai”, bet čia taip pat yra publikuojamos nuotraukos bei siunčiami linkėjimai laisvėje gyvenančiai jo žmonai.

Dar sausio 12 d. R. Gutausko paskyroje buvo pasidalinta DELFI publikacija, kurioje skelbiama, kad muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“ laidos „24 valandos“ reportažų iš kaimo rengėja D. Gutauskienė (Laisva) uždainuos su Radžiu.

„Sėkmės“, – prie straipsnio nuorodos prirašė profilio savininkas.

O praėjusių metų gruodžio 18 d., kai Vilniaus apygardos teismas jau buvo paskelbęs, kad R. Gutauskas už grotų turės praleisti šešerius metus, pasidalinta nuotrauka – joje nuteistasis pozuoja nugara, rankoje laiko Bibliją, o ant kaklo pasikabinęs rožančių.

„Kas Jį tiki, tas nebus pasmerktas, o kas netiki, jau yra nuteistas už tai, kad netiki viengimio Dievo Sūnaus“, – žodžiais iš Biblijos pasidalino profilio savininkas.

R. Gutausko profilyje taip pat viešai publikuota nuotrauka, kurioje tik su trumpikėmis esantis vyras už grotų pozuoja su vilkšuniu.

O Naujųjų išvakarėse R. Gutausko profilyje buvo pasidalinta jo žmonos D. Gutauskienės įrašu: „Giliausi vandenys negali užgesinti meilės, nei potvyniai jos paskandinti. Jeigu žmogus siūlytų už meilę visą savo turtą, būtų tik paniekos vertas.“

„Myliu tave Rolandas Gutauskas, taip stipriai, taip nuoširdžiai... Iki ašarų myliu...“ – komentaruose pridūrė moteris.

Alytaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Virginijus Viduolis neslėpė, kad žinia apie viešai prieinamą R. Gutausko profilį feisbuke jam buvo naujiena. Jis tikino, kad įkalinimo įstaigos darbuotojai šią informaciją patikrins ir pradės tyrimą.

„Kol kas neaišku, kas jį sukūrė, neaišku, ar nuteistasis pats naudojasi, todėl to dabar negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, – V. Viduolis pažymėjo, kad informacija bus patikrinta. – Įdomu, ar jis pats jį tvarko, ar jo žmona.“

Pareigūnas pabrėžė, kad nuteistiesiems draudžiama naudotis mobiliaisiais telefonais ir mobiliuoju ryšiu, tačiau turėti nešiojamuosius kompiuterius galima.

„Jeigu jis naudojasi internetu, turėtų būti baudžiamas – mūsų kriminalinės žvalgybos skyrius patikrins šią informaciją, užfiksuos, kad ji tikrai yra internete, ir, jeigu pasitvirtins, už tai gaus nuobaudą“, – sakė direktoriaus pavaduotojas.

Pasak jo, R. Gutauskas dirba ir gyvena darbo zonoje, todėl greičiausiai ir neatsitiktinai nurodė, kad dirba įkalinimo įstaigoje veikiančioje įmonėje „Mūsų amatai“.

„Ši zona yra prie pat miško, todėl gal kas jam ir įmetė įrenginį su internetu“, – svarstė pareigūnas.

Anot jo, Alytaus pataisos namų teritorija užima 18 ha ploto, yra prie pat miško, todėl nuteistųjų draugai ir artimieji dažnai bando permesti neleistinus daikus.

R. Gutauskas Alytaus pataisos namuose atsidūrė praėjusių metų pradžioje, kai po ilgo slapstymosi buvo sulaikytas. Gruodį Vilniaus apygardos teismas jį nuteisė jau aštuntą kartą – į laisvę nuteistasis turėtų išeiti tik 2020 m. pabaigoje.

Šioje byloje buvo nustatyta, kad ūkininku prisistatęs R. Gutauskas dar 2013 m. rugpjūčio 1 d. Vilniuje atvyko į bendrovę „Domingos prekyba“ ir mėnesiui sudarė teleskopinio krautuvo nuomos sutartį, bet žemės technikos negrąžino, taip padarydamas beveik 20 tūkst. eurų žalą.

Su televizijos laidų vedėja Marijampolėje gimęs R. Gutauskas susituokė dar praėjusių metų rugpjūčio 21 d. pataisos namuose. Jo išrinktoji, kilusi iš Jurbarko rajono, yra 13 metų jaunesnė.

Apie kitus R. Gutausko teistumus skaitykite DELFI, paspaudę šią nuorodą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (381)