Ketvirtadienio rytą parodos „Moters pasaulis“ organizatoriai oficialiai atidarė jau tradicija tapusią prekybos, mados ir namų parodą moterims. Šį kartą dalyvėms bus dovanojami ne tik pasirodymai bei seminarai, bet ir šis tas daugiau - tai rudeninių gėlių suknelė, kurią bus galima pasimatuoti kiekvienai viešniai.

„Nuo seno žinoma, kad augalų skleidžiama energija stipriai veikia mintis, kūną ir jausmus. Kruopščiai parinkdama iš augalų išgaunamas eterinių aliejų esencijas, kuriu žvakes, kurios gali ne tik atpalaiduoti kūną, bet ir aktyvuoti smegenis ir sukelti džiaugsmo bei laimės pojūtį. Tačiau suknelė yra tai, ką norėjosi sukurti dar labiau apčiuopiamo ir įkvepiančio. Gėlių apsuptyje kiekviena moteris sužydės ir pasijus tikra deive“, – apie suknelės idėją pasakojo Jorūnė Gaučaitė.

Gėlių suknelei pagaminti prireikė virš 2000 gyvų gėlių žiedų. Kartu su floristais idėjos autorė Jorūnė pasirinko rudeninių spalvų gėlių gamą: žalią, marsala bei kreminę spalvas, kurios atspindi rudenišką grožį, sodrumą ir gaivumą. Pagrindinės gėlės, papuošusios suknelę, tai vėdrynai, žali gvazdikai (dianthus barbatus) bei spalvingosios chrizantemos.

Urtė Šilagalytė

Chrizantema – karališka gėlė, tačiau Lietuvoje ji nepelnytai pamirštama ir geriau žinoma kitame amplua, nes pražysta įvairiaspalviais žiedais tada, kai visi medžiai pradeda mesti lapus. Tačiau šios gėlės išties turi didžiulę spalvų paletę, jos yra tvirtos ir atsparios, todėl puikiai tiko suknelės konstrukcijai“, – sakė suknelę gėlėmis puošęs floristas Antanas Mažonas.

„Jausmas su šia suknele išties įspūdingas, o gavusi pasiūlymą pasipuošti gyvų gėlių suknele nesudvejojau, nes ne kiekvieną kartą pasitaiko tokia proga. Džiaugiuosi, kad šios suknelės autorė Jorūnė įprasmino augalų grožį kitaip nei įprasta, o idėja sužydėti kiekvienai moteriai tikrai unikali“, – sakė suknelę pademonstravusi Urtė Šilagalytė.

Po U. Šilagalytės pasirodymo, visą ketvirtadienio dieną suknelė bus eksponuojama parodos salėje, o moterys bus kviečiamos ne tik prieiti, bet ir fotografuotis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)