A. Orlauskas pasakojo, kad šmaikščios situacijos ne tik buvo pasakojamos ir vaidinamos „Olimp“ koncertų salės scenoje. Jų netrūko ir užkulisiuose.

Vieną didžiausių įspūdžių jam paliko renginio teritoriją saugojęs apsaugos darbuotojas. Pirmiausia jis niekaip nesuprato, kur lietuviškame pase parašyta žmogaus pavardė, o kur – vardas. Tuomet, liepęs sėdėti prie įėjimo į festivalio zoną, apsaugininkas stebėjo A. Orlauską ir dar vieną, taip pat į vidų patekti negalėjusį dalyvį.

„Kadangi su kitu atlikėju tiesiog draugiškai šnekučiavomės, apsaugos darbuotojas pasakė, kad esame normalūs, todėl mus į festivalį įleis!“, - juokdamasis pasakojo A. Orlauskas.

Abu dalyviai išsyk nuėjo pas festivalio administratorę, kuri nustebo, kad jie vėluoja maždaug valandą.

Su apsaugininku A. Orlauskas tą dieną susidūrė dar ne sykį. Jis buvo supažindintas ir su koncertų salės bei jos prieigų vidaus taisyklėmis.

„Paaiškinta, kad po teritoriją negalima vaikščioti pusnuogiam, draudžiama vartoti alkoholį ir privalu pranešti apie tai, kur einu ir ką darau. Krepšys, kurį nešdavausi ant peties, visada buvo tikrinamas du kartus – ne tik įeinant į teritoriją, bet ir iš jos išeinant“, - su šypsena prisiminė humoristas.

Tiesa, dalyvius prie kariuomenės tvarkos bandęs įpratinti apsaugininkas buvo pakeistas. A. Orlauskas juokavo, kad jo išsyk visi pasigedo.

Pirmąją dieną jūros pakrantėje įsikūrusiame „Olimp“ stadione 4000 žiūrovų stebėjo vokalistų ir šokėjų pasirodymus. Antroji diena buvo skirta cirko artistams, originaliojo bei kalbamojo žanro atstovams.

Repeticijos, prasidėjusios 14 valandą, baigėsi tik prieš pradedant rinktis publikai. Šou užsitęsė iki 1.30 val. nakties.

Tai, pasak A. Orlausko, buvo festivalio superfinalas.

Tiesa, balandžio mėnesį jis laimėjo taip pat antrąją vietą Volgograde vykusiame viename iš festivalio etapų. Kandidatai, kviečiami į superfinalą, renkami maždaug aštuonis mėnesius. Į lemtingą kovą pakviečiama iki dešimties dalyvių.

Šįsyk kalbamojo žanro srityje varžėsi septyni humoristai iš Tiumenės, Maskvos, Jaltos ir Belgorodo. A. Orlauskas – vienintelis lietuvis, dalyvavęs festivalyje ir užėmęs aukštą prizinę vietą.

„Labiausiai visi stebėjosi, kad rusų kalba nėra mano gimtoji, o tekstą išmokau taip, kad jis skambėtų be priekaištų“, - sakė A. Orlauskas.

Publikai jis papasakojo būtent festivaliui sukurtą istoriją, kaip jokių negalavimų nevargintas vyras vieną vakarą tapo mikčiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)