Neranda kompetentingų darbuotojų

„Šalyje, kur visi „labai blogai gyvena“, neturi pinigų, „ir nėra darbo“, surasti žmogų, kuris tau dirbtų – neįmanoma. Ir tik be dejonių, kad „labai mažai moka“. Moka normaliai, kai dirbi normaliai“, - rašė Agnė.

Kaip DELFI portalui pasakojo A. Jagelavičiūtė, tokią žinutę žinoma moteris išpublikavo po to, kai socialiniame tinkle paskelbė ieškanti žmogaus, siuvinėjančio kryželiu.

„Šiandien parašiau, kad ieškau žmogaus, kuris galėtų išsiuvinėti paveikslą. Sulaukiau trijų laiškų. Net neatsiuntę nei vieno savo darbelio žmonės klausia, kiek gaus už siuvinėjimą. Žmonės dabar nori tik gauti, bet nenori nieko už tai duoti, - pastebėjo A. Jagelavičiūtė. - Mano draugai šiais metais turėjo didelių problemų su darbuotojų paieškomis. Siūlė jiems normalias sumas. Tačiau žmonės dabar nori tik gauti pinigus ir nieko nedaryti.“

Siuvėjai uždirba 4-5 tūkst. litų

Kostiumų dailininkė pastebi, kad Lietuvoje yra didelis specialistų trūkumas. Nes visi nori vadovauti ir būti direktoriais.

„Dabar jaunimas mokosi vadybą ir teisę, o galiausiai vis tiek emigruoja ir aria užsienyje po 16 valandų. Jei jie taip pat nuoširdžiai ir sunkiai dirbtų Lietuvoje, jie tikrai užsidirbtų pinigų, - neabejoja ji. - Mūsų šalyje trūksta gerų specialistų, visi nori būti direktoriais. O tie, kas renkasi siuvėjo amatą, uždirba 4-5 tūkst. litų. Tai yra realus atlyginimas. Bet nereikia jo prašyti, reikia jį užsidirbti.“

Anot jos, bičiulė dizainerė Viktorija Jakučinskaitė pastaruoju metu sunkiai sekėsi surasti profesionalių siuvėjų. „Per naujametinį periodą ji suplukusi ieškojo darbuotojų. Tačiau tie, kurie moka dirbti, turi daug darbo arba užsisako neadekvačius atlyginimus ir neatidirba tų sumų“, - dėstė A. Jagelavičiūtė.

Atskleidė, kiek uždirbdavo

„Žinot, koks mano pirmas atlyginimas TV buvo pirmus pusantrų metų dirbant 7 dienas per savaitę? Čia daug kam bus netikėta. Ogi 800 litų. O po 4 metų – 8000. Va jums ir atsakymas. Šiuo metu dirbu trijuose darbuose ir, jei atvirai, visur esu verta daugiau nei moka“, - socialiniame tinkle rašė A. Jagelavičiūtė.

Tačiau DELFI jauna moteris pabrėžia, jog minėti 8 tūkstančiai neatspindi dabartinės situacijos televizijoje. O praeityje Agnei yra tekę pragyventi ir už daug mažesnę sumą, nei 800 litų.

„Būdavo periodų, kai susimokėdavau mokesčius ir nieko nebelikdavo. Beveik visi žmonės yra perėję šį dalyką. Ir dabar būna, kad pinigai baigiasi ir tenka kažkaip sukti galvą, kaip pratempti savaitę. Niekas pinigais šiais laikais nesimėto. Galbūt žmonės mano, kad už reklamą mums viską duoda? Ar jie įsivaizduoja, kad ateinu į banką ir sakau: „Pareklamuosiu jūsų butą, duokit man namą.“ Visi turi dirbti. Ištekėjau ir grįžau prie savo darbų, o ne vykau į Bahamus kopinėti medaus mėnesio.“

Žvaigždės uždirba kiek eiliniai žmonės

Kostiumų dailininkė ir televizijos laidų vedėja neslėpė, jog už 1200 litų algą gyvena pusė Lietuvos pramogų pasaulio atstovų ar televizijos vedėjų.

„O kai kurie ir tiek negauna. Žmonės televizijoje uždirba tiek pat, kiek ir paprasti žmonės. Nekalbu apie ryškiausias eterio žvaigždes. Bet, sakykime, Šiaulių televizijoje dirbantis žmogus uždirbs tiek pat, kiek ir paprastas šiaulietis. Vilniaus televizijoje – tiek pat, kiek eilinis vilnietis. Ir ta nei blogai, nei gerai. Tai – normalu, - įsitikinusi Agnė. - Aš nevaidinu, kad dirbu už 1200 litų. Bet aš televizijoje jau 12 metų. Tačiau jei dirbčiau tik televizijoje ir neturėčiau papildomų darbų, manęs ta suma netenkintų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)