Šiais metais šie vyrai pasiryžo dalyvauti triatlone Barselonoje „Iron Man 2016“, kuris vyks gegužės 22 d., o po kelių dienų, gegužės 28 d. - Neringos triatlone. Barselonos varžybos vyks estafetės principu, kur kievienas iš jų turės savo rungtį, o Neringos triatlone kiekvienas atliks visas tris rungtis individualiai.

Šie žmonės prašo Jūsų, kad paaukotumėte pinigų arba kitaip prisidėtumėte prie mūsų organizacijos, tuo padėdami pagerinti sąlygas beglobių gyvūnų prieglaudose, ar surandant jiems naujus namus. Tuo pačiu palaikysite ir šiuos vaikinus bei padėsit jiems pasiekti tikslą: 3 tūkst. eurų Deimantės Guobytės paramos fondui.

Norime patikslinti, kad visos kelionės, apgyvendinimo ir skrydžių išlaidos yra apmokėtos iš šių vaikinų asmeninių lėšų, taip pat ir mokesčiai už dalyvavimą triatlone. Visi paaukoti pinigai keliaus tiesiai į paramos fondo sąskaitą.

Triatlonas susidaro iš trijų rungčių: plaukimo, važiavimo dviračiu ir bėgimo. Rungtys - viena po kitos ir pertraukų nėra. Jie pasiryžo subalansuoti mitybą, miegą, sunkias treniruotes. Rasti motyvacijos, jėgų bei nesustoti jiems padeda begalinis noras pasiekti finišo liniją ir padėti beglobiams gyvūnams. Paulius, Lukas ir Povilas niekada nebuvo profesionaliais sportininkais, todėl galime užtikrinti, kad tai yra vienas didžiausių iššūkių jų gyvenime.

Aukoti galite paspaudę čia. Pasirinkite DONATE NOW kairėje pusėje, įveskite norimą paaukoti sumą ir pasirinkite mokėjimo būdą.

Trys dalyviai - geri draugai

Povilas Lengvinas, 23 metai. Didžiojoje Britanijoje Portsmuto universitete Sporto vadybos ir plėtros studijas baigęs jaunolis, šiuo metu dirbantis Lietuvoje jau ne pirma karta inicijuoja tokio pobudzio akcijas.

„Man tai jau trečioji tokia akcija. Pirmoji akcija buvo skirta organizacijai „Gelbėkit vaikus” ir bėgant maratoną Milane buvo suaukota 1000 litų. Antrą kartą buvo pasirinkta Rimanto Kaukėno paramos grupė, kurios metu buvo suaukota 880 eurų. Šiais metais pasirinkau Deimantės Guobytės labdaros fonda „Lietuva – gyvūnams”, norėjosi padėti gyvūnams. Pasirinkta ir kita rungtis – triatlonas ir norėčiau surinkti didesnę pinigų sumą – 1000 eurų. Gyvenime norisi iššūkių ir labai smagu, kad šį kartą tai darau ne vienas, o su puikia draugų kompanija. Kartu mes galime daugiau!

Lukas Baranauskas, 24 metai. Mykolo Romerio universiteto teises bakalauro absolventas, šiuo metu dirbantis Lietuvoje, jau ne pirmus metus vaikinas nenutolsta nuo sporto. Dar 2009 metais uostamiestyje įkūręs krepšinio komandą Danvite, jis iki šių dienų skina pergales mėgėjų krepšinio lygose. Dar šiais metais užimta 2 vieta Klaipėdos miesto aukščiausioje mėgėjų lygoje. Pats Lukas sako, kad sporto jo gyvenime pilna. Nuo mažų dienų žaidžia krepšinį, niekada neatsisako su draugais pažaisti futbolo, golfo ar teniso. „Tikriausiai nėra sporto šakos, kurios nesu bandęs. Bet dalyvauti triatlone ir plaukti atviroje jūroje 1.9 km. - man tai tikrai yra didžiausias iššūkis gyvenime. Tėvai iš pradžių labai išsigando sužinoję apie mano tokį sumanymą, tačiau jau dabar mato, jog ilgų ir varginančių treniruočių dėka tikslo pasiekti bus žymiai lengviau“, - pasakojo Lukas.

Paulius Dragūnas, 23 metai. Kūno kultūros pedagogikos studentas Paulius Dragūnas - tikras šio draugų trio sveikos gyvensenos pavyzdys ir variklis. Paulius nuo mažų dienų, kaip ir daugelis, praleido krepšinio aikštelėje, bet būdamas 18-os sugalvojo kardinaliai pakeisti savo sporto profilį. Šiandien Paulius - vienas jaunausių ir perspektyviausių asmeninių trenerių Klaipėdoje. Mitybos planai ir treniruočių programos ivairioms žmonių grupėms - tai Pauliaus darbas, o klientų gražūs kūnai ir pasiekti rezultatai - tai Pauliaus darbo vaisiai.

„Prieš prasidedant visam pasiruošimui tikrai galvojau, kad viskas bus lengva, 90 kilometrų - tai niekis, palyginus, kad jau keletą metų vedu grupines dviračių treniruotes darbe. Tačiau atsisėdęs ant tikro dviračio ir išvaziavęs į plentą supratau, kad įsivėliau į labai daug valios, disciplinos ir jėgų reikalaujantį reikalą. Viskas bus gerai, sunkiai dirbame ir siekiame tikslo, - sako Paulius.

„Lietuva – gyvūnams“

„Lietuva – gyvūnams“ - tai ne pelno siekianti labdaros organizacija, įkurta Deimantės Guobytės iniciatyva. Organizacijos tikslas - ne tik remti gyvūnų prieglaudas visoje Lietuvoje, bet ir skatinti žmones į savo šeimas priimti naujus augintinius būtent iš šių laikinų globos namų. Pati Deimantė jau daugelį metų gyvena JAV, kur, kaip ir kitose Vakarų šalyse, jau seniai tapo mada, norma ir savotiška humaniškumo išraiška mažuosius keturkojus draugus rinktis iš gyvūnų prieglaudų, tokiu būdu suteikiant jiems antrąjį šansą patikėti žmogumi.

Kad tokia mada taptų gražia tradicija ir mūsų šalyje – tokį tikslą sau išsikėlė organizacija „Lietuva - gyvūnams“. Ne paslaptis, kad šiandien Lietuvoje pastebima priešinga tendencija - klesti neatsakingas ir nelegalus gyvūnų veisimas, tuo pačiu daugėja į gatvę išmestų ar į prieglaudas atiduotų gyvūnų skaičius. Sektinas pavyzdys ir pripažinimas visuomenėje turėtų būti ne puikavimasis brangiu augintiniu, o atiduotas dėmesys ir rūpestis tiems, kuriems labiausiai to trūksta.

Kitas organizacijos tikslas – kiek įmanoma pagerinti gyvenimo kokybę tiems gyvūnams, kuriems vis dėlto tenka gyventi ne mylinčioje namų aplinkoje, o prieglaudoje. Liūdna stebėti, kaip dažnai gyvūnų prieglaudos yra naudojamos pinigų plovimo tikslams, piknaudžiaujant aukojančių žmonių gera valia ir dosnumu. „Lietuva – gyvūnams” sieks tapti tokia organizacija, kuri neapsiribos surinktų lėšų perskirstymu gyvūnų prieglaudoms, tačiau rūpinsis ir prižiūrės kiekvieno paaukoto euro tikslinį panaudojimą.

Todėl siūlome ir kviečiame ne tik aukoti, bet ir bendradarbiauti tiesiogiai, prisidedant prie bendrų tikslų ir vizijų įgyvendinimo. Lietuva gali ir turi tapti gražia ir draugiška vieta gyventi visiems gamtos vaikams - ne tik žmonėms, bet ir jų geriausiems draugams – gyvūnams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)