Lietuvos teismų puslapyje pasirodė pranešimas, kad dar praėjusį pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo priimtas sprendimas už akių civilinėje byloje pagal ieškovo UAB „Senamiesčio ūkis“ ieškinį atsakovui J. Statkevičiui dėl skolos priteisimo.

„Atsakovo J. Statkevičiaus gyvenamoji ir darbo vietos nežinomos, jam sprendimas už akių yra įteikiamas viešo paskelbimo būdu. Atsakovas informuojamas, kad sprendimas už akių laikomas įteiktu pranešimo specialiame interneto tinklalapyje dieną“, – rašoma viešame pranešime.

Į teismą bene garsiausią Lietuvos dizainerį padavusi komunalinių paslaugų bendrovė savo ieškinyje nurodė, kad J. Statkevičius nuo 1996 m. lapkričio yra sostinės Aušros Vartų g. esančio buto savininkas, jam, kaip ir kitiems gyventojams buvo suteiktos bendrosios dalinės nuosavybės administravimo, eksploatavimo ir komunalinės paslaugos.

Tačiau už šias paslaugas J. Statkevičius nuo 2016 m. vasario iki 2017 m. sausio mėnesio nemokėjo, dėl to susidarė 195,84 Eur skola.

Kadangi J. Statkevičius į jo gyvenamosios vietos adresu siunčiamus pranešimus nereagavo, „Senamiesčio būstas“ kreipėsi į teismą. Pranešimus apie gautą ieškinį dizaineriui ne kartą siuntė ir teismas, tačiau jie grįžo neįteikti, todėl teismas nutarė paskelbti viešo paskelbimo specialiame interneto tinklalapyje būdu.

Dizaineriui nepalankų sprendimą priėmęs teismas iš jo priteisė ne tik skolą, bet ir delspinigius bei bylinėjimosi išlaidas.

J. Statkevičiaus pavardę Lietuvos teismų puslapyje galima rasti ir prie kitų bylų – praėjusiais metais Vilniaus miesto apylinkės teismas taip pat buvo paskelbęs, kad dizaineris yra skolingas ne tik „Senamiečio būstui“, bet ir bendrovei „Palangos šiluma“.

Kad J. Statkevičius buvo skolingas komunalinių paslaugų bendrovei DELFI rašė ir 2007 m., kai „Senamiesčio būstas“ kreipėsi į teisąm. Tąkart kalbėdamas su žurnalistu dizaineris neslėpė, kad teismo priimtas sprendimas jam yra didelė staigmena.

„Jūs ką, išprotėjote, ar ką? Žinokite, nieko nežinau, jūs kažką sumaišėte. Nejuokaukite, truputėlį atsipeikėkite, pasižiūrėkite į save. Jūs kažko ieškote, ko nėra“, – sakė jis. Patikslinus, kad teismo įsakymas iš dangaus negalėjo atsirasti, J.Statkevičius net įsižeidė: „Nežinau, apie ką jūs kalbate, – tai vienas dalykas. Antras dalykas – aš matuoju klientę, o trečias – tai visiškas absurdas, ir vėl jūs laužiate iš nosies skandalą“.

Šįkart J. Statkevičius į DELFI skambučius neatsakė – netrukus atsiuntė SMS žinutę. O gavęs klausimus dizaineris nurodė, kad „ne čia pataikėme“, o SMS „perduoda policijai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)