Niekada nespėjantiems valgyti pusryčių I. Adams pataria gerti atleto kokteilius. „Į trintuvą dėkite avižinės košės, varškės, bananą, linų sėmenų ir vandens arba kokosų ar migdolų pieno“, – lengvą ir greitą pusryčių variantą pasiūlė knygos autorė.

„Vakarienė turėtų būti lengvesnė, tačiau vis tiek soti, nes dažniausiai žmonės grįžę namo būna labai alkani, – sakė I. Adams. – Reikia valgyti daug daržovių, tad vakarienei siūlyčiau daržovių sriubas arba salotas, taip pat tinka liesa varškė. Gali būti ir tuno kepsnys su salotomis, kurias rekomenduoju paprastas: įvairių lapų, pomidorų ir agurkų. Salotas galite valgyti ir su jautiena“.

Mitybos specialistė nerekomenduoja visą dieną likti alkaniems ar praleisti pusryčių, nes tokiu atveju dažniausiai persivalgoma antroje dienos pusėje, tačiau jei jau taip įvyko ir grįžus namo kankina siaubingas alkis – pradėti verta nuo daržovių sriubos: „Sriuba užima daug vietos skrandyje ir nėra tokia kaloringa. Taigi, vakarienę galite pradėti su didele lėkšte trintos daržovių sriubos ir, jei vis dar jaučiate alkį – pereikite prie garintų daržovių ar tuno kepsnio“.

Paklausta apie laiko reikšmę valgymui I. Adams atskleidė, kad svarbiausia yra pavalgyti pusryčius ir vakarienę. „Valgydami pusryčius pagreitinsite medžiagų apykaitą, o vakarienė turi įtakos miego kokybei bei svoriui“, – paaiškino mitybos specialistė.

Paklausta apie užkandžius I. Adams priminė, kad užkandžiauti yra sveika, tačiau ne per dažnai: „Užkandžiauti yra labai gerai, jei darote tai du kartus per dieną. Pavyzdžiui, pirmoje dienos pusėje puikus užkandis būtų vaisiai su jogurtu. Tarkime, graikiškas jogurtas su kiviais. Antroje dienos pusėje nerekomenduoju valgyti vaisių, ypatingai tiems, kurie nori numesti svorio. Kaip užkandį galite pasirinkti tuno salotas arba humusą su daržovėmis. Pati labai mėgstu humusą su morkomis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)