„Žmoną radau apsiverkusią prie namų durų“, – vėliau prisipažins nemalonią situaciją matęs, tačiau Mios tuo metu apginti nesugebėjęs jos sutuoktinis Nerijus Antanavičius.

Kas gi nutiko, kad dainininkės vyras, kuriam V. Pilibaitytė-Antanavičienė ne kartą viešai prisiekinėjo didžiulę meilę, nutarė neatleisti žmoną nuskriaudusiems vyrams, dėl ko vėliau policijoje buvo apkaltintas nusikaltimu, už kurį jam grėsė net laisvės atėmimas iki trejų metų?

DELFI jau rašė, kad N. Antanavičiui iškeltą baudžiamąją bylą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo – vyrui pavyko išvengti baudžiamosios atsakomybės, nes jis teisme susitaikė su nukentėjusiuoju pripažintu vyru bei pažadėjo jam atlyginti 2 tūkst. eurų patirtą neturtinę žalą bei padengti jo gydymo išlaidas (808 Eur), kurias patyrė Vilniaus teritorinės ligonių kasos.

Nors N. Antanavičiui byla dėl smurto buvo nutraukta, tačiau ji gali būti atnaujinta, jeigu vyras per vienerių metų laikotarpį padarys naują nusikaltimą. O tada dar kartą būtų prisimintos visos aplinkybės, dėl kurių atsakomybės išvengęs dainininkės sutuoktinis turėjo nemalonumų.

O apie jas iki šiol nenorėjo pasakoti nei N. Antanavičius, nei nuo jo smurto proveržio nukentėjęs vilnietis Žygimantas Blažys. DELFI gavo ikiteisminio tyrimo metu surinktą prokurorų medžiagą ir pirmą kartą skelbia, kas gi vis dėlto įvyko, jog Mios sutuoktinis buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn esą gindamas savo žmonos garbę.

Incidentas degalinėje: įžeista Mia išbėgo namo

Istorija, dėl kurios N. Antanavičius turėjo nemalonumų, nutiko Vilniuje dar praėjusių metų liepos 31 d. vakarą – apie 18.30 val. vyras su savo žmona automobiliu atvažiavo užsipilti kuro į prie prekybos centro „Ozas“ esančią degalinę „Lukoil“.

Vilija Pilibaitytė-Mia ir Nerijus Antanavičius
„Degalinėje buvo nepažįstamų vyrų kompanija, kuri neleido mano žmonai pravažiuoti automobiliu, – policijoje pasakojo toje pačioje transporto priemonėje keleivio vietoje sėdėjęs Mios sutuoktinis. – Tada ji atsidarė langą ir paprašė leisti pravažiuoti, bet vyrai tik dar labiau ėmė įžeidinėti mano žmoną, rodė nepadorius gestus.“

Anot N. Antanavičiaus, netrukus vienas vyras priėjo prie automobilio ir keikėsi necenzūriniais žodžiais, kaip ir jo bičiuliai, rodė nešvankius gestus.

„Tada išlipau iš automobilio ir vyrų paprašiau nusiraminti, bet šie nesiliovė – pradėjo ir mane įžeidinėti, – sakė dainininkės sutuoktinis. – Tuo metu mano žmona neištvėrė įtampos, apsiverkė, išlipo iš automobilio ir nuėjo. Ją radau prie namų durų apsiašarojusią.“

N. Antanavičius sakė, kad namuose nutarė, jog dėl nederamo elgesio Mią įžeidę vyrai turi prisiimti atsakomybę, todėl grįžo atgal į degalinę. Bet prieš tai siautėjusių vyrų čia jau nebuvo, todėl nuėjęs į degalinę N. Antanavičius paprašė leisti peržiūrėti vaizdo įrašą. Darbuotojai sutiko – filmuotoje medžiagoje jis pamatė, kad kompanija į degalinę atvažiavo užsakytu autobusu. Paskambinęs ant jo nurodytu telefono numeriu vyras netrukus sužinojo, kad vyrai šventė bernvakarį, o Mią įžeidinėjo Ž. Blažys. Vairuotojas sutiko net duoti jo telefono numerį.

„Paskambinau tam vyrui ir paprašiau susitikti, jis iš karto sutiko, – N. Antanavičius į susitikimo vietą Gelvonų g. atvažiavo su savo bičiuliu. – Kai atėjo tas vyras, pakviečiau atsisėsti į automobilį, o paskui paklausiau, ar šis nenorėtų atsiprašyti mano žmonos. Jis sutiko, sakė, jeigu yra priežastis, gali atsiprašyti.“

Trijulė iš karto nuvažiavo į Trinapolio g. – čia jų jau laukė Mia.

„Tas vyras, išlipęs iš automobilio, toliau grubiai kalbėjo su mano žmona, bet jos atsiprašė“, – sakė N. Antanavičius, dėl tokio elgesio kartą nestipriai Ž. Blažiui sudavęs į veidą.

Po atsiprašymo N. Antanavičius su draugu Ž. Blažį vežė atgal į Gelvonų g., bet, anot Mios sutuoktinio, jo žmoną įžeidęs vyras pakeliui pradėjo grasinti, kad su juo ir žmona susidoros.

Nerijus Antanavičius
„Kai atvažiavome, vyras išlipo, bet netrukus grįžo, nes buvo pamiršęs telefoną – padaviau jam, o šis man spyrė iš kojos, – toliau kalbėjo N. Antanavičius. – Aš ją pagavau, liepiau nusiraminti, bet šis toliau veržėsi muštis, griebė mane už drabužių. Tarp mūsų kilo grumtynės – bandžiau iš jo išsilaisvinti, bet jis ėmė tempti mano liemenę ir taip mane smaugti. Gyniausi, gal du kartus jam sudaviau, mes parkritome ant žemės, pamačiau, kad jam bėga kraujas.“

Tada į konfliktą įsikišo N. Antanavičiaus draugas, kuris vyrus išskyrė.

Veždamas pas Mią užrišo akis

Panašiai apie kilusį konfliktą policijoje kalbėjo ir Ž. Blažys, tačiau jo pasakojimas atskleidė daugiau detalių apie šį nusikaltimą.

Nukentėjusiuoju pripažintas vilnietis sakė, kad tądien su draugais šventė bernvakarį, vartojo alkoholinius gėrimus, todėl konflikto, įvykusio degalinėje, net neprisiminė.

„Man telefonu paskambino vyras ir pasakė, kad buvome susitikę bernvakaryje, siūlė susitikti pasišnekėti, – per apklausą policijoje kalbėjo Ž. Blažys. – Sutikau. Kai atėjau prie automobilio, manęs jau laukė du vyrai, o vienas jų pareiškė, kad prieš kelias valandas prie degalinės gestais ir žodžiais įžeidžiau jo žmoną. Kadangi buvau girtas, pasakiau, kad nieko neprisimenu, bet jeigu jo žmona pasakys, jog būtent aš ją įžeidinėjau, būtinai jos atsiprašysiu.“

Pasak Ž. Blažio, dainininkės sutuoktinis tada pasiūlė nuvažiuoti susitikti su Mia, bet kad šis nematytų kelio, užrišo akis.

Žygimantas Blažys
„Kai automobilis sustojo, vyras man atrišo akis, mes išlipome iš automobilio ir tada aš pamačiau dainininkę Mią, – pasakojo nukentėjusysis. – Ji pasakė, kad būtent aš ją degalinėje įžeidinėjau, todėl iš karto jos atsiprašiau. N. Antanavičius man du kartus smogė į veidą ir nuvedė atgal į automobilį, kur vėl užrišo akis. O paskui parvežė į vietą, iš kurios mane buvo paėmę.“

Į Gelvonų g. atvežtas Ž. Blažys išlipo iš automobilio, bet iš karto į namus nėjo – tarp jo ir N. Antanavičiaus kilo žodinis konfliktas.

„Dainininkės vyras man sudavė kelis smūgius į veidą, bandydamas išvengti daugiau smūgių, jį apkabinau ir nuleidau jo galvą žemyn, bet tada jis man sudavė smūgius į nugarą, šoną, kojas, per grumtynes mes nukritome ant žemės“, – prisiminė jis.

Ž. Blažio teigimu, juos išskyrė N. Antanavičiaus draugas, kuris šį iš karto pasodino į automobilį.

„Jiems išvažiuojant telefonu dar spėjau nufotografuoti automobilio valstybinius numerius“, – nukentėjusysis sakė, kad iš karto kreipėsi pagalbos į medikus, kurie nustatė kairės rankos lūžį, apie patirtą smurtą taip pat pranešė policijai.

„Vėliau internete peržiūrėjau Mios nuotraukas ir jose atpažinau jos vyrą“, – sakė Ž. Blažys. Jis neslėpė, kad dėl patirtų sužalojimų turėjo ilgą laiką gydytis, taip pat negalėjo įsidarbinti vairuotoju, nors tuo metu kaip tik buvo susiradęs darbą.

Konfliktą išprovokavo nederamas elgesys su Mia

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas N. Antanavičius ir jo bičiulis neigė, kad Ž. Blažiui buvo užrišęs akis tada, kai šį vežė atsiprašyti dainininkės Mios. Policijos pareigūnai tarp vyrų net atliko akistatą, tačiau šie ir toliau laikėsi savo pozicijų. O prekybos centro „Maxima“, prie kurio ir įvyko vyrų grumtynės, apsaugininkai tyrėjams nurodė, kad vaizdo kameros filmuoja tik parduotuvės vidų, o ne išorę.

Vis dėlto, Ž. Blažys pripažino, kad šį konfliktą išprovokavo jo nederamas elgesys degalinėje. Tai konstatavo ir baudžiamają bylą išnagrinėjęs teismas.

Kad netinkamai pasielgė tramdydamas Ž. Blažį, pripažino ir N. Antanavičius, kuris tikino, kad savo poelgį ne kartą apgalvojo ir dėl to, kaip pasielgė, nuoširdžiai gailisi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)