Olimpietis Alvydas Duonėla 2015-ųjų gruodį pakliuvo į sostinės pareigūnų rankas važiuodamas namo iš vakarėlio. Netikėtas susidūrimas su pareigūnais Alvydui kainavo 289 eurus – tiek jam teko susimokėti už tai, kad vairavo neblaivus. Negana to, teismas nusprendė, kad vyras metus negali sėsti prie vairo, tačiau šiam sprendimui A. Duonėla nepakluso.

Vasario 20-osios popietę A. Duonėlą pareigūnai pričiupo vairuojantį „Land Rover“ markės automobilį. Vairuotojas buvo blaivus, tačiau neturėjo teisės vairuoti.

Patikrinus automobilio numerius, kurie yra registruoti Italijoje, paaiškėjo, kad duomenų bazėje jie pažymėti kaip ieškomi. Pareigūnai automobilį, kurio vairas yra dešinėje pusėje, sulaikė ir aiškinosi, ar pats automobilis nėra vogtas. Apie 18 val. paaiškėjo, kad automobilis nėra vogtas, todėl bus grąžintas savininkui.

Teismo salėje A. Duonėla savo kaltės nepripažino.

„Dar nebuvo įsigaliojęs teismo sprendimas. Aš jį buvau apskundęs. Kol sprendimas neįsigaliojo, tol vairavau. Be to, laikiname vairuotojo pažymėjime nebuvo nurodyta, iki kokios datos jis galioja“, – sakė A. Duonėla ir tikino nežinojęs, jog vairuoti negali nuo pat sprendimo paskelbimo dienos. Su laikinu vairuotojo pažymėjimu jis važinėjo manąs, jog pastarasis neturi galiojimo laiko.

Teisėjos paklaustas, kaip suprato laikiname leidime nurodytą datą, kuria pažymima atvykimo į policijos įstaigą data, A. Duonėla patikino negalįs atsakyti.

DELFI jis teigė, jog laikiname vairuotojo pažymėjime buvo pažymėta ta pati data ir tas pats laikas tiek atvykimui į policijos įstaigą, tiek į teismo posėdį.

„Tai ką, man persiplėšti? Tai pareigūno klaida“, – sakė A. Duonėla.

Teisėjos paklaustas, kodėl vairavo Lietuvoje neregistruotą automobilį, A. Duonėla teigė, jog automobilis yra skirtas pardavimui, tad tėvynėje jo numerių registruoti nė neketino.

„Automobilis yra nupirktas pardavimui, todėl nebuvo įregistruotas Lietuvoje. Su tuo automobiliu grįžtu iš užsienio, pavažinėju Lietuvoje ir vėl išvažiuoju. Aš šio automobilio nesiruošiu registruoti Lietuvoje“, – teismo salėje aiškinosi olimpietis.

Už vairavimą neturint tam teisės, A. Duonėlai gresia piniginė bauda. Transporto priemonių vairavimas, kai vairuojančiam asmeniui atimta teisė vairuoti transporto priemones, užtraukia baudą nuo keturių šimtų trisdešimt keturių iki septynių šimtų dvidešimt keturių eurų arba administracinį areštą.

DELFI primena, kad A. Duonėla prie vairo neblaivus pagautas dar gruodžio mėnesį. Tuomet jam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,14 prom. alkoholio. Reido metu pričiuptas irklavimo čempionas pareigūnams pasakojo, kad važiavo iš darbo vakarėlio, kur išgėrė alaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)