Į teismo posėdį nukentėjusieji neatvyko, nors šaukimai jiems buvo įteikti. J. Jankevičius svarstė, jog dėl to, veikiausiai, kalta geografija. Juk Italija – ganėtinai toli.

Posėdyje nepasirodė ir liudyti turėjusi verslininkė Saulė Šaltenytė. Už neatvykimą į teismo posėdį jai siūloma paskirti piniginę baudą.

Dėl neatvykusių nukentėjusiųjų ir liudytojos posėdis buvo nukeltas iki birželio 22 dienos. Į sekantį posėdį siūloma kviesti ir skandalo epicentre atsidūrusią J. Arlauskaitę-Jazzu.

Incidentas, dėl kurio J. Jankevičiui gresia net laisvės atėmimas, įvyko praėjusiais metais viename iš sostinės Užupio rajone esančių barų.

Konfliktas tarp J. Jankevičiaus ir dviejų italų įsižiebė po to, kai vienas iš kitataučių ėmė stumdyti kartu su humoristu tądien vakarojusią bičiulę S. Šaltenytę.

Nepagarbiai pasielgta buvo ir su buvusia J. Jankevičiaus mylimąja Juste Arlauskaite-Jazzu – byloje nukentėjusiuoju įvardijamas italas griebė atlikėjai už sėdmenų.

Tolimesnė įvykių eiga humoristą privedė prie muštynių su italais, kurių metu Michelis ir Andre patyrė nežymių sveikatos sužalojimų.

DELFI J. Jankevičius prieš keletą savaičių patikino pilnai pripažįstantis savo kaltę ir suprantąs, kad pasielgė netinkamai.

„Aš neteisinu savęs. Esu kvailys. Negalima kurstyti smurto – tai yra žemiausia intelekto išraiška. Turėtume konfliktus spręsti žodžiais.

Taip jau išėjo, kad italams nemokant lietuviškai ir angliškai, o man nemokant itališkai, nesusipratimas buvo išspręstas kitais būdais.

Nežinau, ką, išvertus į lietuvių kalbą, reiškia merginos stumdymas ir kitos merginos sėdmenų graibymas. Reikia manyti, kad jų kultūroje tai kažkaip kitaip interpretuojama nei lietuvių.

Labai gailiuosi, kad esu tiek kultūriškai neišprusęs, kad nesugebėjau teisingai įvertinti jo pareiškimo. Dėl to, pripažindamas savo kaltę, visiškai sutinku, kad pasielgiau neteisingai“, – tikino garsus vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)