Netrukus Vilniaus miesto apylinkės teisme bus pagaliau atversta poros skyrybų byla, nors prašymas teismui pateiktas dar sausio 27-ąją. Teismo posėdžiai vyks už uždarų durų.

Likus kelioms savaitėms iki pirmojo posėdžio, teismo atstovė spaudai Rūta Trimailovienė DELFI tikino, kad skyrybos vyksta ginčo būdu, dėl to procesai nėra greiti. Parengiamieji procesai truko net 8 mėnesius.

Ir nors pareiškimas skyryboms pateiktas jau seniai, Viktoras, kalbėdamas su DELFI, tikino, kad šeima jam – vertybė, kurią tausos iki paskutinės sekundės. „Dar kol kas turiu žmoną. Yra pareiga, pagal mano dabartinę filosofiją, rūpintis šeima iki paskutinio“, – į klausimą, ar jo širdies nešildo nauji jausmai, atsakė V. Uspaskichas.

Rusijos kilusiam 57-erių V. Uspaskichui tai antroji santuoka. Su pirmąja žmona Viktoras susilaukė dviejų atžalų: sūnaus Eduardo ir dukters Julijos. Abu vaikai, užaugę Baltarusijoje, tėvo rūpesčiu studijavo Vašingtone.

Su antrąja žmona Jolanta Blažyte Viktoras susilaukė dviejų dukterų: Lauros ir Justės.

Viktoras Uspaskichas

Prieš metus knygą pristatęs V. Uspaskichas neaplenkė temos ir apie vyro bei moters santykius. Knygoje „Mano ligos ir priešai – mano geriausi mokytojai“ autorius teigia, kad negalima pažeisti Visatos dėsnio, bylojančio, kad „vyro pareiga – saugoti moterį nuo lyderystės“.

Viktoras knygoje rašo: „Kai moteris pradeda kištis ne į savo reikalus ir gyvena ne pagal savo paskirtį, žalojama jos psichika. Ji tik galvoja, kad save realizuoja, iš tikrųjų tai iliuzija, kuri padaro nelaimingą ne tik ją, bet ir jos aplinkos žmones. Tokia moteris žlugdo ne tik save, bet ir šalia esančius vyrus, moteris, kolektyvus ir taip pažeidžia moteriškos ir vyriškos energijų balansą. Ir visai nesvarbu, kur tai vyksta – visuomenėje, įmonės, valstybės valdyme ar šeimoje. Jei tai vyksta šeimoje ir moteris sako: „taip nusprendžiau, taip ir bus“, „aš nusprendžiau ir mes statysime namą“, žinokite, kad šeimos nebeturite. Tikras vyras lyderis su tokia moterimi negyvens, tai prieštarauja vyriškai prigimčiai pagal Visatos dėsnius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)