Teisminis ginčas tarp bylos šalių – Egidijaus Dragūno fondo ir vilniečio P. Š. kilo dėl to, kas iš tiesų rūpinosi grupės „SEL“ dvidešimtmečio koncertinio turo Lietuvoje organizavimu ir kam už tai priklauso užmokestis.

Ieškovas P. Š. teismui teigė buvus susitarimą tarp jo ir Fondo, pagal kurį jis buvęs atsakingas už turo organizacinius reikalus ir už šį darbą turėjęs gauti užmokestį – 104 tūkst. eurų, t. y. sumą, surinktą už parduotus bilietus į grupės „SEL“ jubiliejinį gimtadienio koncertą Kauno arenoje. Su tokiais ieškovo teiginiais Fondas nesutiko ir nurodė priešingai – visus koncertus esą organizavęs pats Egidijus Dragūnas.

Išnagrinėjęs bylą: apklausęs liudytojus ir susipažinęs su rašytiniais bylos įrodymais, teismas konstatavo, kad nėra abejonių dėl to, kad vilnietis P. Š. vis tik buvo grupės „SEL“ koncertų organizatorius. Tą patvirtino ne tik apklausti liudytojai ir surinkti įrodymai, bet ir faktas, kurį pripažino Egidijus Dragūnas, kad sutartys dėl koncertų organizavimo buvo laikomos P. Š. priklausančios bendrovės patalpose, praneša Panevėžio apygardos teismas.

Teismas taip pat pripažino, kad susitarimas dėl atlygio už koncertų organizavimą tarp Egidijaus Dragūno fondo ir P. Š. buvo būtent toks, kaip nurodė ieškovas – suma, gauta už parduotus bilietus į grupės „SEL“ jubiliejinį gimtadienio koncertą Kauno arenoje. Teismas pažymėjo, kad Fondas nepateikė jokių įrodymų, paneigiančių tokį susitarimą, o ir dalis atlygio (beveik 5800 eurų) ieškovui jau buvo sumokėta anksčiau.

Tačiau įvertinęs bilietų platintojo pateiktą ataskaitą apie parduotus bilietus į grupės „SEL“ jubiliejinį gimtadienio koncertą Kauno arenoje, teismas nustatė, kad gautoji suma buvo mažesnė, nei reikalauja ieškovas P. Š. Atėmus ieškovo jau gautą užmokestį, reikalaujama suma galėtų būti 97 tūkst. eurų.

Atsižvelgęs į visas aplinkybes, ir į tai, kad dalies koncertų organizavimo darbų ieškovas neatliko, teismas konstatavo, kad ieškovas P. Š. įvykdė 30 procentų susitarimo ir jam priklauso atitinkama suma – 25 tūkst. eurų, kuriuos jam turi sumokėti Egidijaus Dragūno fondas.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)