Administracinio teisės pažeidimo protokolas A.Minalgai buvo surašytas dėl to, kad 2014 m. rugpjūčio 4 d., Vilniuje, vairavo automobilį neturėdamas teisės vairuoti transporto priemones. Sustabdytas policijos pareigūnų vengė neblaivumo patikrinimo.

Teismo posėdžio metu A. Minalga kaltu neprisipažino ir pareiškė, kad administracinio teisės pažeidimo protokole minimu laiku jis buvo neblaivus, todėl jo turėtą automobilį vairavo jo draugas, o jis sėdėjo keleivio vietoje. Pasak A. Minalgos, policijos pareigūnai, sustabdę automobilį, jį apkaltino neteisėtu vairavimu. Kadangi jis automobilio nevairavo ir turėjo teisę būti išgėręs, atsisakė tikrintis neblaivumą.

Skirdamas administracinę nuobaudą A. Minalgai, teismas lengvinančių aplinkybių nenustatė. Jo atsakomybę sunkino tai, kad pažeidėjas ne kartą baustas administracine tvarka, tame tarpe už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, turi galiojančių nuobaudų. Dėl to A. Minalgai teismas skyrė baudą, kurios dydis būtų artimas Lietuvos Respublikos ATPK 129 straipsnio sankcijos numatytam maksimumui.

Teismas, įvertinęs byloje esančius rašytinius įrodymus ir apklausęs liudytojus apie įvykio aplinkybes, pripažino A. Minalga kaltu ir paskyrė jam keturių tūkstančių aštuonių šimtų litų dydžio baudą su automobilio konfiskavimu.

Nutarimas per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)