Į policijos pareigūnų reidą pakliuvęs A. Valinskas tikino nemanęs, jog „įpūs“, tačiau po šio pasivažinėjimo Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo nuspręsta už vairavimą išgėrus skirti 340 eurų baudą ir apriboti teisę vairuoti metams ir dviem mėnesiams.

Pagal nustatytą bausmės laikotarpį, A. Valinskas prie vairo būtų galėjęs sėsti tik šių metų birželio pabaigoje. Tiesa, prieš tai jam dar būtų reikėję apsilankyti vienadieniuose prasižengusių vairuotojų kursuose bei dar kartą įgyti teisę vairuoti išlaikant tiek teorijos, tiek praktikos egzaminus. Vis dėlto, vyrui į egzaminus žingsniuoti neteko – jis prie vairo sėdo anksčiau nei buvo numatyta bausmės skyrimo metu.

Su DELFI pirmadienio popietę bendravęs A. Valinskas tikino, kad jau kurį laiką džiaugiasi grįžusiu įprastu gyvenimo ritmu. „Viskas padaryta, atlikta. Vairuotojo pažymėjimas jau grąžintas teismo sprendimu“, – tikino pašnekovas, pridurdamas, kad atliko visas reikiamas procedūras.

Prie vairo Arūnas sėdo anksčiau nei buvo numatyta skiriant bausmę. „Porą mėnesių anksčiau“, – įvardijo pašnekovas.

Vyras teisės vairuoti neturėjo ne 14, o kiek mažiau nei 12 mėnesių. „Jei teisė vairuoti apribota mažiau nei metams, laikyti egzaminų nereikia, – pabrėžė A. Valinskas. – Kreipėmės į teismą, kad būtų sutrumpintas laikotarpis.“

Pasidomėjus, ar A. Valinskas, po metų pertraukos vėl sėdęs prie vairo, jau spėjo grįžti į įprastą ritmą, jis nusišypsojo: „Taip, pačią pirmą dieną teko ir į Telšius važiuoti. Nieko ypatingo. Čia kaip ir dviračiu išmokęs važiuoti – nelabai, matyt, pamiršti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)