Kaip sureagavo sužinojęs, kad jam teks atlikti karinę tarnybą? – DELFI paklausė žinomo šokėjo, trenerio ir TV projektų dalyvio.

„Nei labai išsigandau, nei labai nudžiugau. Iš tiesų tai man širdyje ramu. Kaip suprantu, šauktinius kviečia pagal sąrašą. O aš jame esu kažkur pačioje pabaigoje, – juokiasi M. Gaižauskas. – Jei, vis dėlto, tektų atlikti karinę prievolę, tai mielai. Žinoma, ir dabar gyvenimas labai mielas. Bet, kas žino, gal ir tarnyboje bus smagu.“

Šokėjas neabejoja, kad tai yra puiki vyriška mokykla, kurią verta išmėginti kiekvienam stipriosios lyties atstovui. Tačiau, M. Gaižauskas mano, kad šauktiniai pirmiausiai turėtų būti ką tik mokyklas baigę jaunuoliai.

„Aš ir čia turiu daug mėgstamos veiklos, kuria kariuomenėje negalėsiu užsiimti. Jei nieko neveikčiau, tikrai eičiau. Tačiau manau, kad į tarnybą pirmiausiai turėtų eiti vaikai, ką tik baigę mokyklą. Nelabai suprantu, kodėl valstybė šaukia žmones, kurie turi sukūrę verslus, šeimas ir per prievartą ištraukia iš gyvenimo devyniems mėnesiams. Jei būčiau mokinys, nieko nebūčiau susiplanavęs, būtų visiškai kitoks požiūris“, – DELFI prisipažino M. Gaižauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)