Tai trečiadienį paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teisme – Vilniaus apskrities Kelių policijos pareigūnai 30 metų T. Barščiui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl greičio viršijimo.

Protokole teigiama, kad pažeidimas užfiksuotas rugsėjo 6 d., 16.31 val., kai T. Barščio vairuojamas „Porsche 911 Turbo S“ Kirtimų g. važiavo net 139 km/val. greičiu, nors šiame kelio ruože leidžiamas ne didesnis nei 80 km/val. greitis.

T. Barščiui iškeltą bylą trečiadienį išnagrinėjo teisėja Ingrida Mikužytė. Į teismo posėdį pažeidimu kaltinamas T. Barštys atvyko pavėlavęs net pusvalandį. Jis labai nustebo, kad teismo posėdžio atvyko stebėti būrys žurnalistų.

„O dėl ko čia taip viskas vyksta?“ – iš pradžių T. Barštys net nesuprato, kad žiniasklaidos atstovai atvyko į jam iškeltos bylos nagrinėjimą.

Turizmo ir sporto vadybą baigęs, bet šiuo metu pardavimų skyriuje tėvo vadovaujamoje bendrovėje „KG group“ dirbantis T. Barštys teisme sakė, kad pažeidimą pripažįsta.

„Nepasiteisinama, bet tądien skubėjau, važiavau neįprastai dideliu greičiu ir tą akimirką buvau užfiksuotas, – sakė T. Barštys. – Tą dieną man trūko laiko planavimo. Kadangi važinėju darbo reikalais Vilnius-Kaunas, po darbo turėjau susitikimą Kaune, todėl galvojau, kad vieną kitą minutę sutaupysiu, bet kaip sakoma, nieko nesutaupysi, o gausi pažeidimą.“

Nagrinėjant bylą paaiškėjo, kad T. Barštys ir anksčiau ne kartą baustas už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tarp jų – ir greičio viršijimą.

„Ačiū Dievui, kad kažko rimtesnio nenutiko, tai viskas susiję su laiku ir mano impulsyvesniu charakteriu“, – teisme teisinosi T. Barštys.

Milijonieriaus sūnus neslėpė, kad mėgsta labai greitai važinėti automobiliu, tačiau tikino, jog stengiasi taisyklių nepažeidinėti.

„Viliuosi, kad gausiu mažesnę baudą, nes turiu atsakingas pareigas, dirbu Vilniuje ir Kaune, gailiuosi, kad taip pasielgiau, tikiuosi, daugiau nepasikartos“, – sakė jis.

Kokia nuobauda bus skirta T. Barščiui, paaiškės ketvirtadienį. Šiuo metu T. Barščiui yra išduotas laikinasis vairuotojo pažymėjimas, bet jis ir toliau gali naudotis savo transporto priemone. Už pažeidimą T. Barščiui gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki šešių mėnesių.

Tiesa, nors ir žadėjo daugiau nepažeidinėti KET, išvažiuodamas su savo prabangiuoju automobiliu iš teismo aikštelės jis vėl pažeidė taisykles.

Tautvydas Barštys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)