Platesnei auditorijai antroji G. Baikštytės knyga buvo pristatyda dar vasario mėnesį – tarptautinės knygų mugės metu, tačiau šįvakar savo kūryba pasidžiaugti panoro uždarame bičiulių rate.

Svarbų vakarą G. Baikštytė pradėjo nuo prisiminimų apie maestro Vytautą Kernagį, kuriam šiandien, gegužės 19 dieną, būtų suėję 65-eri.

„Šiandien V. Kernagiui būtų suėję 65 metai. Labai jo trūksta ir manau, kad ne man vienai. Kažkada, kai važiavau studijuoti į Maskvą, jis man padovanojo kasetę su savo dainomis. Ir mes su vyru Maskvoje jų klausydavome. Ir braukdavome tą nostalgišką ašarą. Klausant dainos „Purpurinis vakaras“ visad apimdavo jaudulys. Šiandien jaudinuosi ne ką mažiau“, – emocingai tarė G. Baikštytė.

Knygos pristatymui pasirinkta netradicinė vieta – Vilniaus mažasis teatras. G. Baikštytė džiaugiasi, jog šįvakar antrąjį savo kūrinį bičiuliams gali pristatyti būtent čia. Juk ši vieta – simbolinė ir susijusi su jos pirmąja knyga „Rimo Tumino sodas“.

„Džiaugiuosi, kad viskas vyksta būtent Vilniaus mažajame teatre, nes jo įkūrėjas, meno vadovas yra mano geras bičiulis Rimas Tuminas. Jis – mano pirmosios knygos herojus“

Pokalbių knygoje „Gyvenimas kaip teatras“ – interviu su ryškiausiais Lietuvos kino ir teatro aktoriais. Knygoje duoklė atiduodama skirtingų kartų teatro elitui – kalbėta ir su Regimantu Adomaičiu, ir Donatu Banioniu, Gražina Balandyte, Vytautu Tomkumi, Kostu Smoriginu bei kitais Lietuvos meno pasauliui svarbiais žmonėmis.

Salėję susirinkusiems knygos herojams G. Baikštytė pašnekovams dėkojo už kantrybė tuo metu, kai aktorė, jos pačios žodžiais, kankindavo pašnekovus rankose laikydama diktafoną.

Ypatingą atmosferą sukurti G. Baikštytei padėjo ir renginiu dirigavęs bičiulis Arūnas Sakalauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)