Naujausia R.Valeikio paroda susidomėjo ne tik kolegos menininkai, bet ir dažni D.Stachuros galerijos lankytojai – Mantas Petruškevičius, Asta Valentaitė su drauge A.Dagiliene. Tarp naujausių R.Valeikio paveikslų sukiojosi Vytenis Pauliukaitis, Kęstutis Verslovas, Jogaila Morkūnas su mylimąja Austėja. Naujausius darbus apžiūrėjo pirmagimio laukianti dizainerė Eglė Žiemytė, taip pat – ką tik susituokę Aleksandras Pogrebnojus ir Monika Račiūnaitė.

Per parodą buvo suorganizuotas ir aukcionas, kurį vedė J.Morkūnas. Iš pradžių siūlyta įsigyti paveikslą su alyvuogėmis ir šakute. Aukcione sudalyvavusi Daura Zenkevičiūtė už jį pasiūlė 6700 litų, tačiau pažadėjo pakelti kainą iki 7000 litų, jei bus parduota drobė su morkomis, o ne alyvuogėmis.

Galerijos savininkei sutikus, D.Zenkevičiūtei panorėjus – paveikslas su morkomis nuo šiol priklausys verslininkei D.Zenkevičiūtei. R.Valeikis, sužinojęs, kiek pirkėjai įkainojo jo meno kūrinį DELFI sakė esąs patenkintas ir 7000 litų jam pasirodė nei labai aukšta, nei labai žema kaina. „Normalu", - konstatavo. Dailininkas nėra įsitikinęs, ar visi parodoje eksponuoti jo darbai bus komerciškai sėkmingi. Jis sakė tapąs tikrai ne dėl pinigų, o dėl to, kad nori vizualiai išreikšti savo mintis, idėjas.

Galerijos sienų nepuošė šaržai, be kurių, atrodo, neįsivaizduojama R.Valeikio kūryba. Ir pats menininkas DELFI sakė žengęs į kitą kūrybinį etapą ir laisvalaikiu tapantis kitokius paveikslus. O populiarūs ir jo vizitine kortele tapę šaržai lieka darbu ir pinigų šaltiniu.

Paroda šį kartą išėjo ne vientisa. Vienoje salėje iškabinti nuogų moterų portretai, kitoje - paveikslai maisto tema: alyvuogės, pienas, morkos stambiu planu.

Nuogų moterų portretuose vaizduojamos dvi moterys - viena iš jų Rimo dukterėčia atlikėja Migloko, kuri, beje, vakaro pradžioje pasitiko svečius savo dainomis, o antroji - netikėtai kavinėje sutikta nepažįstamoji, kaip R.Valeikis sako, „stulbinančiai įdomiu profiliu".

Kita idėja - nutapyti maisto produktus - Rimui gimė pažvelgus į maistą kitu rakursu. „Šakutė, morka paprastai yra tam tikro dydžio, tam tikroje vietoje. Kas atsitinka, kai tu į tai žiūri iš arčiau? Tai panašiai, kaip ir žiūrint į kokią ląstelę - kosmosas atsiveria. Jeigu tu priartėji, tas tas daiktas tampa šiek tiek abstraktus. Tai - kitoks požiūris, būtent tą menininkas ir turėtų daryti. O kitas dalykas, tai šiais laikais labai daug subjektyvumo, viskas plaukioja ir neaišku, į ką remiasi. Aš pagalvojau, koks pojūtis apskritai žiūrovui turėtų būti? Prisiminiau pavyzdį, kaip dūdų orkestrui parodoma citrina ir orkestras pradeda springti. Juk tai tik vaizdas - tu prie tos citrinos neprisilietei, neparagavai, bet fiziologiškai tai pajauti ir skiriasi seilės. Nuo to ir pradėjau su maistu", - per parodos atidarymą DELFI savo darbus apibūdino menininkas.

DELFI nuotraukų galerijoje – parodos atidarymo akimirkos:
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)