Suomijos valdžia tuo tarpu imasi saugumo priemonių. Nuo ketvirtadienio į šalį neleista atvykti daugiau kaip 60-čiai baikerių, kurie anksčiau yra nusikaltę, penktadienį agentūrai "Reuters" sakė sienos kontrolės pareigūnas.

"Hells Angels" nariai trijų dienų suvažiavimą kasmet rengia vis kitoje šalyje, o šiemet jis vyksta Hamenlenoje, esančioje 100 km į šiaurę nuo Helsinkio.

Daugiausia iš Europos šalių, bet taip pat iš JAV, Kanados bei Naujosios Zelandijos atvykusius baikerius stebės tiek policija, tiek pasieniečiai.

"Hells Angels" ir jiems priešiškos baikerių grupuotės 10-ojo dešimtmečio viduryje Šiaurės šalyse buvo įsivėlusios į kruviną karą, tačiau šiuo metu nusikalstami susirėmimai tarp besikivirčijančių baikerių tapo retenybė.

"Hells Angels" 1948 metais Kalifornijoje įkūrė Antrojo pasaulinio karo veteranai. Grupei priklauso 1,8 tūkst. narių iš 21 valstybės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją