„Lygiai prieš šešioliką metų, dešimtą valandą ryto, baigiau versti paskutinius serialo žodžius savo kompiuteryje. Sėdome į automobilį ir nuvažiavome gal penkis šimtus metrų iki Antakalnio ligoninės. Lyg buvome planavę eiti, bet Austėjai jau labai skaudėjo nugarą. Ligoninėje įsikūrėme mažoje palatoje ir nors buvo jau šilta diena, kaitino špižinis radiatorius. Juokavome, nors jaudulys buvo milžiniškas. Žinojome, kad iš čia grįšime į kitokius namus. Kurie nebebus jau tik mūsų dviejų“, – ilgą ir atvirą įrašą feisbuke pradėjo G. Landsbergis.

„Po dvylikos valandų laukimo (prieš aštuonias) į palatą sparčiu žingsniu įlėkė daktaras. „Nebegalime laukti“, širdies tonusas krenta, kūdikis dūsta. „Tu – palauksi čia“ – rodo į suolą koridoriuje. Man širdis stoja, čiumpu seselę už parankės: „Kas čia vyksta?“. „Bus operacija, sėdėkite, laukite, pakviesime“. Už kelių minučių pro mane koridoriumi metalinėje lovoje ant ratukų praveža Austėją. Kas, kur, kaip? Sėdėti nebegaliu.

Gabrielius Landsbergis, Austėja Landsbergienė

Vaikštau koridoriumi pirmyn – atgal. Po dvidešimties minučių koridoriaus gale pasigirsta AAAAAAaaa. Bėgte į tą pusę, – pasakojimą su smulkiausiomis detalėmis, lyg tai būtų įvykę vakar, tęsė Gabrielius. – Išeina seselė – „Sveikinu, turite sūnų“. Vaizdas užtemo. Po kelių minučių jau laikiau rankose besimuistantį ir pieno beieškantį Augustą.“

Ir nors Gabrieliaus bei Austėjos sūnui jau šešiolika, jis atviras – žiūrėdamas į sūnų vis dar mato tą patį mažylį. „Šešiolika metų šast ir prabėgo. Mano ūgio, platesniais pečiais, jau daugiau knygų negu aš perskatęs, fantastišką humoro jausmą turintis ir ateities planus kuriantis Augustas man vis dar tas pats mažytis, dėl kurio vis dar retsykiais stabteli širdis“, – šyptelėjo pasakojimą baigdamas Gabrielius.

DELFI primena, kad keturis vaikus auginanti Gabrieliaus ir Austėjo pora susituokė daugiau kaip prieš šešiolika metų. Praėjusių metų spalį Gabrielius prisiminė tą jausmingą akimirką, kuomet savo mylimajai prisiekė amžinąją meilę.

„Jei ne bepraaugą vaikai, tai sakyčiau, kad nuotrauka galėtų būti ir šįryt, o ne prieš šešiolika metų daryta, – feisbuke prie spalį paviešintos nuotraukos, kurioje įamžinta jųdviejų vestuvių akimirka, džiaugėsi G. Landsbergis. – Gyvenimo nuotykis, ne kitaip.“

Gabrielius ir Austėja Landsbergiai

Nuotraukoje politikui – vos aštuoniolika, o jo žmonai Austėjai – 23. Gabrielius su Austėja susipažino būdamas vos septyniolikos.

Pora kartu augina 4 vaikus: Augustą, Vilhelmą, Mortą ir Gertrūdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (259)