Vokalo mokytoja dirbanti ir muzikinę karjerą su apkūnių moterų grupe „XL plius“ tęsianti D. Bilevičiūtė jau kurį laiką nesėkmingai bando atgauti prieš beveik dvejus metus mirusios motinos Aleksandros Bilevičienės palikimą, kuris pagal įstatymą šiuo metu jau priklauso Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI). Taip atsitiko dėl to, kad dainininkė palikimo laiku nepriėmė.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Žilvinas Terebeiza ketvirtadienį išnagrinėjo D. Bilevičiūtės iškeltą civilinę bylą, kurioje ji prašo atnaujinti terminą palikimui priimti. Dėmesį mėgstanti dainininkė teisme nepasirodė – jai atstovaujantis advokatas Paulius Vinkleris sakė, kad moteris šiuo metu yra išvykusi į Šiaulius, kur įrašinėja naujas dainas.

D. Bilevičiūtės advokatas teisme pasakojo, kad bėdos dėl palikimo prasidėjo 2015 m. spalį, kai iš notarės sužinojo, jog po jos motinos mirties ji galėjo paveldėti 420,60 Eur neišmokėtą pensiją. Tačiau nepaveldės – jau yra pasibaigęs įstatyme numatytas terminas palikimui priimti, todėl pinigai atiteks valstybei.

Dainininkė piktinosi tokiu sprendimu – jau po laidotuvių dar 2014 m. spalį ji su dukra buvo nuvykusi į Socialinio draudimo fondo valdybą, kur jai buvo išmokėta laidojimo pašalpa, o paklausus, ar daugiau jai nepriklauso kokių nors pinigų, buvo atsakyta neigiamai.

„Vėliau paaiškėjo, kad vis dėl to jai priklauso neišmokėta pensija – nors tai ir nėra dideli pinigai, bet tai yra jai priklausantis palikimas“, – sakė advokatas.

Pasak jo, apie galimybę paveldėti mirusios motinos pensiją D. Bilevičiūtės laiku neinformavo ir notarė.

„Todėl teismo prašome atnaujinti terminą palikimui priimti ir jį pratęsti dar trims mėnesiams nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo“, – teigė dainininkės atstovas.

Anot jo, iš esmės tokiai pozicijai savo atsiliepime teismui neprieštaravo ir VMI atstovai, kurie teismo posėdyje taip ir nepasirodė.

D. Bilevičiūtė buvo vienintelė dukra šeimoje, todėl tik jai vienai priklausė palikimas. Ji daugiau jokio turto nebuvo paveldėjusi.

Teismui patenkinus šį prašymą, D. Bilevičiūtė turėtų teisę atgauti 420 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)