Po krizės žlugus verslui, fizinio asmens bankroto byla vienas pirmųjų pasinaudojo atlikėjas Andrius Rimiškis. Asmeninio bankroto bylą teismo prašo paskelbti dainininkė, „Mis Lietuva 1996“ Sandra Chlevickaitė. Dėl skolų bankui fizinio bankroto bylą siekė iškelti ir atlikėja Birutė Petrikytė.

Iš varžytinių parduodamas nekilnojamasis turtas, priklausantis atlikėjai Aistei Pilvelytei.

Šių metų kovą iš varžytinių buvo pardavinėjamas A. Pilvelytės namas ir sklypas (turtas įvertintas 1 mln. 120 tūkst. litų) prestižiniame Žvėryno rajone.

Rugsėjo mėnesį varžytinėse buvo parduodami atlikėjai ir jos tėvui Algirdui Pilveliui priklausantys butai Vilniuje, Totorių gatvėje. Pradinė senamiestyje esančių butų pardavimo kaina - 388 000 litų.

Lapkritį paskelbtos dar vienos varžytinės - antstoliai pardavinėja A. Pilvelytės žemės sklypą, esantį Trakų rajone. Nekilnojamojo turto kaina - 897 000 litų.

Naujienų portalui DELFI A. Pilvelytė papasakojo, kad nekilnojamasis turtas antstolių išparduodamas siekiant padengti įsiskolinimą bankui.

„Apie tai kalbėti nėra paprasta. Nes tai labai skaudi ir asmeniška tema“, - neslepia jauna moteris.

Prieš keletą metų statybų verslą sukūrusi A. Pilvelytė pastebi, kad 2008 metais bankrutavo daug įmonių.

„Krizė daugeliui verslą kūrusių žmonių paliko skaudžias pasekmes. Verslo planas buvo labai geras, tačiau niekas nesitikėjo, kad krizė taip skaudžiai smogs, - prisipažino atlikėja. - 2008 metais taip pat pradėjome mažaaukščių namų statybų verslą, iš banko pasiėmėme paskolą. Tačiau po finansinio pakilimo netikėtai atėjo krizė, nekilnojamojo turto kainos krito ir mūsų verslo planas sugriuvo.“

Negalėjusi grąžinti bankui paskolos, A. Pilvelytė netgi pardavė prabangų keturių kambarių butą sostinės Žvėryno rajone.

„Stengėmės draugauti su banku, pardavėme butą ir geranoriškai įnešėme sumą bankui, kad skola būtų mažesnė. Tačiau paskolos palūkanos ir delspinigiai augo... Paskolos nebegalėjau grąžinti. Dabar situacija yra kokia yra“, - apgailestavo nelengvą laikotarpį išgyvenanti A. Pilvelytė, kuriai neliko kitos išeities, kaip prašyti teismo iškelti fizinio asmens bankroto bylą.

Teismas patenkino moters prašymą ir priėmė nagrinėti fizinio asmens bankroto bylą.

„Labai džiaugiuosi, kad žmonės gali pasinaudoti fizinio asmens bankroto byla. Manoji bus pradėta nagrinėti jau šių metų gruodžio mėnesį“, – DELFI sakė A. Pilvelytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)