„Tampa gražia tradicija kiekvienais metais panašiu metu vykti į Artimuosius Rytus ir ten pristatyti mūsų komandos įspūdingiausias naujienas. Šiais metais esame pakviesti ne tik į Dubajų, bet ir desertų pasirodymą su specialiais lazeriais surengti Saudo Arabijos princui. Kelis naujuosius šou elementus ir, žinoma, skonius pademonstruosime ir prekybos centro lankytojams. Jie turės galimybę stebėti, kaip per labai trumpą laiką paruošti netikėto skonio ledus ir kaip smagiai gali vykti pats gaminimo procesas. Jam naudosime unikalią šaldomą LED platformą“, – sako „Virtuvės mitų griovėjų“ komandos lyderis Alfas Ivanauskas.

Pasirodymo metu A. Ivanauskas kartu su komanda gamins specialius desertus, kurie išvaizda primins pasakiškus morengus. „Tai šiuolaikinės virtuvės interpretacijos. Joms naudosime skystą azotą, angliarūgštę ir ugnį, kuri leis per kelias minutes pagaminti ypatingo skonio valgomo sniego. Juo gardinsime desertą, kurio galės paragauti drąsiausi šou žiūrovai“, – sako geriausiu pasaulyje pripažinto kulinarinio žurnalo-albumo „VMG“ vyriausiasis redaktorius.

Alfas laikosi pozicijos, jog ne tik po švenčių, bet kiekvieną dieną reikia rūpintis tuo, ką valgai. Originalių kulinarinių projektų autorius siūlo neriboti savęs tam tikrais maisto produktais, o geriau mažinti jų porcijas bei dalinasi mangų, ananasų ir citrininio likerio ledų receptu.

Mangų, ananasų ir citrininio likerio ledai

4 asmenims reikės:

2 prinokusių mango vaisių,
4 skiltelių prinokusio ananaso,
50 ml kreminio citrinų likerio „Limoncelo“ (jei desertas skirtas vaikams – likerio nereikia),
5 šaukštų sutirštinto pieno,
½ citrinos sulčių,
kelių šaldytų braškių.

1. Visus produktus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
2. Gautą masę supilkite į norimas formeles, įpjaustykite kelis gabalėlius braškių ir 12 valandų įdėkite į šaldiklį. Jei neturite formelių ledams, galite naudoti pailgą duonos formą – tik tuomet masės ruoškite dvigubai daugiau, šaldykite 24 val. ir patiekite supjaustytą porcijomis bei papuoštą mėtų lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją