Pasak jos, UNICEF vaikų bėgimas – tai puiki galimybė paskatinti mažuosius imtis atsakomybės ir parodyti, kiek daug jie iš tiesų gali padaryti, kad pasaulis taptų geresne vieta visiems.

Agnė Grigaliūnienė: nepameskime žmonių

Paklausta apie vaikystės prisiminimus, A. Grigaliūnienė atvirai dalinasi ilgus metus ramybės jai nedavusia istorija.

„Vaikystėje turėjau geriausią draugę, kurią užgavau. Užgavau taip vaikiškai, iškeisdama į kitą, nes su ta kita buvo smagiau, panašesni dalykai rūpėjo... Visą gyvenimą tai kaip nerimą nešiojausi širdy. Gal kažkam net ir juokinga, bet aš prieš keletą metų net atsiprašiau tos „paliktos“ draugės. Susitaikėme, per jos mamos laidotuves. Kai išgirdau, kad jos mama mirė – nuskubėjau apkabinti ir paguosti, nes tai buvo moteris, kuri mums, kaip jau dabar man aišku, vaikystėje įdiegė labai daug svarbių tiesų. Ir su drauge dabar bendraujame, tik vis dar gaila prarasto laiko. Todėl ir sakau – nepameskime žmonių, nes taip rodome kantrybės ir atsakomybės pavyzdį savo vaikams“, – atviravo A. Grigaliūnienė.

O bene geriausias būdas vaikams tai patirti savo kailiu – prisijungti prie UNICEF vaikų bėgimo.

„Nepriklausomai nuo socialinės padėties, vargo ar turto - visiems vaikams trūksta skiriamo laiko. Su vaikais reikia kalbėtis, žaisti ir būti. O kai mes nuolat skubame, kartais reikia padėti, paskatinti tėvus ir vaikus būti kartu. UNICEF bėgimas, kurį šiemet lydi kaip niekad atviras prisipažinimas „Bėgsiu už maistą“ tam puiki proga“, – sako socialinės iniciatyvos „8 minutė“ sumanytoja A.Grigaliūnienė

Virgilijus Alekna: brolis man buvo pavyzdys, prieš tai, kai pats savimi patikėjau

Olimpinio čempiono Virgilijaus Aleknos vaikystės prisiminimuose daug dėmesio tenka broliui, kuris tuomet dar tik būsimąjį čempioną pastūmėjo link sporto.

„Iš vaikystės atsimenu tai, kad pirmasis žmogus, kuris mane pastūmėjo imtis sporto, buvo mano dvejais metais vyresnis brolis. Gyvenome kaime ir jis mane labai kvietė sportuoti, nes jiems trūko žmonių su kuriais jie galėtų žaisti futbolą ir krepšinį. Tai jis mane pirmiausia atvedė ten. Buvo laikmetis, kai konkuravome, tačiau tas ryšys visą laiką buvo pakankamai artimas“, – pasakoja olimpinis čempionas.

Anot Virgilijaus, paskui iš to atsirado meilė didesniam sportui paskatinusi siekti didesnių tikslų. „Mano brolio palaikymas mane lydėjo visą gyvenimą. Todėl noriu paraginti vyresnius brolius ir seseris griebti už rankos jaunėlius ir dalyvauti UNICEF vaikų bėgime, sekti mano ir mano brolio pavyzdžiu“, – į rugsėjo 3 d. vyksiantį bėgimą kviečia V. Alekna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)