Nenori reklamuoti blynų

Istorija prasidėjo prieš daugiau nei dvejus metus, kai Skaiva dalyvavo restorano „La Crepe“ atidaryme. Renginio metu Skaiva iškepė lietinį ir buvo nufotografuota. Vėliau ši nuotrauka atsidūrė valgiaraštyje šalia patiekalo „Skaivos lietinis“.

Teismo posėdyje Skaiva tikino, kad jokio atlygio už dalyvavimą renginyje negavo. Apskritai ji su „Vičiūnų restoranų grupe“ net nebendravo, o visus reikalus derino su renginį organizavusia įmone „Elitaz“.

Skaiva teigė, kad su kitomis įmonėmis buvo sutarusi ir jos atvaizdas buvo naudojamas interneto portaluose ir lankstinukuose. S. Jasevičiūtė sakė, kad už tai per metus gavo 15 tūkst. Lt. Tačiau jokių tai įrodančių dokumentų teismui nepateikė.

„Per šiuos dvejus metus, kai „La Crepe“ naudojo mano atvaizdą, galbūt kitos bendrovės man nepateikė pasiūlymo tapti reklaminiu veidu. Taip aš galėjau prarasti pajamas“, - teisme kalbėjo Skaiva.

Prašė 40 tūkst. Lt

Žinoma moteris taip pat piktinosi, kad valgiaraštyje buvo jos netenkinanti nuotrauka ir apskritai ji nenori būti blynų reklaminiu veidu. Skaiva “Vičiūnų restoranų grupės“ dukart prašė nuotrauką pašalinti. Tačiau tai jokio rezultato nedavė. Skaivos atvaizdas iš valgiaraščių dingo tik praėjusių metų rugpjūčio mėnesį.

S. Jasevičiūtė iš „Vičiūnų restoranų grupės“ reikalavo 40 tūkst. Lt kompensacijos. Be to, S. Jasevičiūtė prašė priteisti 1,5 tūkst. Lt bylinėjimosi išlaidų. Tačiau teismas moters ieškinį atmetė.

Už dalyvavimą buvo sumokėta?

„Vičiūnų restoranų grupei“ teismo posėdžiuose atstovavęs advokatas Haroldas Ivanauskas teigė, kad pagal byloje esančius duomenimis, „Elitaz“ turėjo sumokėti Skaivai už dalyvavimą renginyje.

„Vičiūnų restoranų grupė“ buvo sudariusi renginių organizavimo sutartį su kūrybos namais „Elitaz“, kurie tvarkė visus restorano „La Crepe“ atidarymo renginio reikalus. „Elitaz“ įsipareigojo suorganizuoti renginį ir pravesti programą.

„Elitaz” buvo atsakinga tik už vieno grupės restorano atidarymo renginį bei jo programos sukūrimą. Pagal iš šios sutarties kylančias prievoles, „ELITAZ” niekada “Vičiūnų restoranų grupei” neteikė jokių marketinginių, įvaizdžio formavimo ar meniu rengimo paslaugų. Negana to, po paslaugų suteikimo, buvo pasirašytas darbų atlikimo aktas, pagal kurį abi pusės renginio metu bei po renginio viena kitai neturėjo jokių pretenzijų ir buvo visokeriopai patenkintos tarpusavio bendradarbiavimu bei jo rezultatais“, - savo tinklapyje po teismo posėdžio skelbė „Elitaz“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)