Akcija „Ačiū“ – tai šiltas priminimas visam pasauliui apie artėjantį Šimtmetį. Jos pradžia pasirinkta neatsitiktinai. Euroatlantinė integracija yra vienas svarbiausių Šimtmečio pasiekimų.

„Mūsų valstybė, jau kitais metais švęsianti šimto metų jubiliejų, turi draugų visame pasaulyje, todėl kviečiame visus šalies žmones prisidėti prie šios gražios akcijos ir taip priminti visam pasauliui apie artėjantį Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį“, – kalbėjo Vyriausybės kanceliarijos Valstybės atkūrimo šimtmečio programos koordinatorė Neringa Vaisbrodė.

Pirmieji „Ačiū“ atvirukai skiriami su Lietuvos saugumu, nepriklausomybe ir naryste NATO susijusiems žmonėms. Šiems garbiems Lietuvos ir užsienio veikėjams atvirukuose padėką jau išsakė žinomi visuomenės lyderiai, institucijų atstovai, diplomatai. Prie akcijos taip pat prisijungė žurnalistai ir TV laidų vedėjai Rita Miliūtė, Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, Ignas Krupavičius, Dovydas Pancerovas, Audrius Matonis, dainininkas ir visuomenininkas Gabrielius Liaudanskas-Svaras, lenktynininkas Benediktas Vanagas.

„Noriu padėkoti lietuvių kilmės Džonui Šimkui, kuris be galo daug padarė, kad Lietuva bei kitos Baltijos šalys taptų NATO narėmis. Lietuvos šimtmečio proga tariu jam „ačiū“, – dėkojo portalo „delfi.lt“ vyriausioji redaktorė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

„Komanda yra stipri tiek, kiek stipri jos silpniausia grandis. Ačiū, kad ginate mūsų ir Jūsų nepriklausomybę“, – Lietuvos kariams dėkojo lenktynininkas B. Vanagas.

„Šiandien noriu labai padėkoti Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei už tai, kad ji yra tokia, kokia mes visi labai didžiuojamės“, – sakė dainininkas Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Kiekvienas iš mūsų esame sutikę žmonių, kuriems norėtume nuoširdžiai padėkoti už jų pagalbą, patarimą ar palaikymą, ir dabar pats tinkamiausias metas tą padaryti.

Akcija „Ačiū“ tęsis iki 2018 m. vasario 16 d. ir vyks keliais etapais. Jos metu Lietuvos gyventojai bus raginami siųsti atvirukus šalyje ar užsienyje esantiems žmonėms. Tegul kiekvienas sužino, koks jis yra svarbus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją