Antrus metus vykstantis bylos nagrinėjimas pradeda priminti absurdo spektaklį. Pirmadienio pasėdyje apklausiami kaltinamieji išsidirbinėjo, o kaltinimą palaikanti prokurorė Jelena Sabaliauskienė prie bylos medžiagos paprašė prijungti V. Grincevičiaus interviu žiniasklaidos priemonėms, jo žinutę „Facebook“ ir kunigo egzorcisto Arnoldo Valkausko „Facebook“ paskelbtą „Šėtone, prašau“ vertinimą.

Kodėl sukūrėte klipą ne apie žydus, lenkus, pensininkus, gėjus?“ – visų trijų kaltinamųjų klausė prokurorė. G. Sasnauskas dėstė, kad apie vaikus kūrė todėl, kad jam tai atrodė saugiausia. O V. Grincevičius į šį klausimą atsakė šitaip: „Galime pamėginti daužyti žydus ir pažiūrėti, kas bus. Būtų susirimavę apie lenkus, būtume rašę apie lenkus.“

G. Sasnauskas ir V. Grincevičius tvirtino, kad dainos žodžius rašė jie abu, o M. Grincevičius tik filmavo klipą ir jį montavo. Prokurorė bandė „išrišti“, kuris „poetas“ kurią eilutę parašė, bet šie abu aiškino, kad neįmanoma to atrinkti. „Filmavime aš nedalyvavau, nes lijo“, – teisme kalbėjo G. Sasnauskas. „Lietus lijo, todėl Giedrius nedalyvavo“, – aiškino V. Grincevičius.

Kaltinamieji aiškino, kad jų filmukas yra humoristinis, kad jo tikslas buvo ne nesantaikos kurstymas, o peržiūros „You Tube“. Prokurorė klausė, kodėl tuomet nebuvo paaiškinta, jog turinys yra humoristinis ir vaikų galvų į sieną taškyti nedera. „Įsivaizduokit po filmo apie reichą parašą: „Nebūk, Hitleris, žmogau“, – ironizavo G. Sasnauskas.

„Aš labiausiai meluoju žurnalistams. Kai atvažiuoja ir ko nors klausinėja, dažniausiai meluoju. Man dėmesio gal trūksta?“, – retoriškai klausė V. Grincevičius.

Prokurorė aiškinosi, kiek vaikinai uždirbo iš „You Tube“ . „Iki 10 dolerių“, – atsakė G. Sasnauskas. „Giedrius nežino, kiek uždirbau. Gavau 223 dolerius už „Šėtone, prašau“, – savo versiją pateikė V. Grincevičius. „Kodėl mes vis kalbame apie pinigus?“ – teisme stebėjosi V. Grincevičius.

„Man ne gėda, kad sukūriau, gėda, kad esu čia. Laužikui turbūt neužtenka proto, kad reikia žiūrėti ir vaizdo įrašą, ne tik garsą. Net Giedrius pamatė“, – apie ekspertą ir jo išvadas teisme nuomonę išsakė V.Grincevičius.

Prokurorė teismo paprašė pakeisti kaltinimo formuluotę ir visą trejetą apkaltinti pagal Baudžiamojo kodekso 170 str. 1,2 ir trečią dalis už nesantaikos kurstymą. Pasak prokurorės J.Sabaliauskienės, byloje lengvinančiu aplinkybių nėra, o sunkinanti aplinkybė, jog troškūniečiai „nusikalstamas veikas padarė bendrininkų grupėje“.

Kaltinamųjų advokatas Rolandas Jakonis prašė teismo atlikti pakartotinę „Šėtone, prašau“ ekspertizę, tačiau teismas šį prašymą atmetė. Kitas teismo posėdis vyks birželio 21-ąją.