Laidoje „Nuo...iki...“ A. Sakalas po vestuvių pasakojo, kad prašydamas rankos vyras parodo moteriai pagarbą, o gyventi susidėjus yra jos žeminimas prieš visą visuomenę. V. Šapurovas teigė, kad tokią priežastį galima suprasti, tačiau dažniausiai dėl santykių „be įforminimo“ būna nepatenkintos moterys. Jos spaudžiamos aplinkinių, senų tradicijų ar dėl nesaugumo jausmo jaučia poreikį įforminti savo santykius.

Visgi, seksologas teigė, kad paprastai būna daugiau nei viena priežastis, o vyresnis vyras ir gerokai jaunesnė moteris nėra jokia naujiena. „19-ame amžiuje tai buvo labai populiaru. Tik tuomet žmonės nekalbėjo apie meilę. Mano paties prosenelis buvo vedęs 29 metais jaunesnę moterį, kuri dar ir mirė pirmiau, pagimdžiusi 9 vaikus. Tuomet nebuvo kalbos apie meilę, tai buvo tėvų sutarimai, finansiniai faktoriai, o mūsų laikais meilės ryšys yra labai svarbus.

35 metų moteris ir 70 metų vyras seksualine prasme gali visai gerai tikti vienas kitam. Moters seksualumas pasiekus 35-45 metų amžių yra maksimaliausias: ji pageidauja mylėtis, yra aktyvi mylėjimosi procese, o tai „užveda“, suteikia energijos ir pagyvina vyrą.

Vyrui, kuriam daugiau nei 50-60 metų, moters aktyvumas meilės akto metu yra labai svarbus. Kartais vyresni vyrai net negali susijaudinti ir patirti erekcijos be moters veiksmų, be glamonių ir prisilietimų. O kai yra toks amžiaus skirtumas, tai yra abiem priimtina“, – pasakojo seksologas.

Viktoras Šapurovas

V. Šapurovas teigė, kad ir seksualinis aktyvumas kiekvienam vyrui yra labai individualus dalykas, tačiau, pasak seksologo, vos penktadalis vyresnių nei 80-ies vyrų būna seksualiai aktyvūs ar gali tokie būti, tad tokiu atveju moteris tiesiog rūpinasi savo antrąja puse: „Kai kurioms moterims noras rūpintis yra išlikęs. Nors jis gerokai mažėja, mūsų laikais jau gerokai mažesnis nei prieš 50 metų, bet jis yra. Kita vertus, jei garbaus amžiaus vyras yra žinomas žmogus, galbūt ji jį labai gerbia už jo pasiekimus ir padėtį visuomenėje. Kartais tai gali būti ir finansiniai sumetimai, visaip gali būti, bet yra nemažai moterų, kurios stengiasi dėl savo vyro, rūpinasi jo sveikata, visaip jį prižiūri ir elgiasi kone kaip auklė.“

Seksologo manymu, auklės vaidmuo santuokoje su garbaus amžiaus vyru nėra netinkamas ar nenormalus santykių modelis: „Kas yra nenormalu? Tai nėra psichikos sutrikimas, o jeigu tai tenkina abu žmones, tai kas čia gali būti nenormalaus? Jei jiems abiems tinka ir nė vienas nesijaučia išnaudojamas ir nepatenkintas, tai reiškia jiems yra normalu.“

V. Šapurovo teigimu, dažnai į tokius santykius leidžiasi moterys, kurių asmeninis gyvenimas nesusiklostė: nepavyko susilaukti vaikų ar rasti tinkamo vyro. „Tuomet jos suranda laimę su vyresniu. Manau, kad šitos šeimos yra pakankamai laimingos. Abiems aišku, ko kas nori: ar jie tai kalba atvirai, ar ne, bet vienas kitą supranta ir lieka patenkinti. Šitos šeimos nelabai linkusios iširti“, – sakė seksologas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (554)