Žurnalui MIESTE.lt M.Šalčiūtė, prisėdusi ant rožinės pagalvėlės, nuoširdžiai papasakojo, į ką turėtų atsižvelgti tokie žmonės kaip ji – besirenkantys savo kampą.

Įkėlus koją į Monikos namus pribloškė buto dydis, keisto dizaino lubos ir mielas į pliušinį žaislą panašus augintinis Nino Persikas. „Visi man sako, kad lubos neįprastos. Man tai netrukdo, nors šiek tiek erzina – per daug vyno raudonumo spalvos. Gal interjerą ir pakoreguočiau. Kita vertus, čia ne žmonių interpretacija. Interjerą kūrė specialistai“, – linksmai apie savo gyvenamą butą pasakojo M.Šalčiūtė.

Internautų numylėtinė sakė nesanti iš tų namų šeimininkių, kurios mėgsta sukiotis virtuvėje. O tokioje kaip Monikos virtuvėje sukiotis galėtų ne viena valgį ruošti mėgstanti moteriškė. Čia jos tilptų net kelios. „Jau daug metų gyvenu vieta. Dėl to pripratau prie tos vienatvės. Gamintis sau vienai neapsimoka. Tačiau man labai patinka ir ruošiu valgį skaniai. Laukiu tos dienos, kada savo vyrui galėsiu gaminti cepelinus“, – pasakojo Monika.

Merginos namuose galima rasti visko: nuo knygų apie madą, aukštuomenę, santechnikos darbus iki gerbėjų dovanotų rankų darbo indų vaisiams, įvairiausių pirkinių maišelių bei Nino Persiko pramogoms skirtos atributikos.

„Neseniai jam buvau nupirkusi baseiną, tačiau būdamas vienas namuose nenaudėlis jį sudraskė. Teko pirkti naują. Kur Nino kambarys? Jo funkciją šiuo metu atlieka balkonas“, – sakė Monika.

MIESTE.lt Monika pasakojo, kad gyventi vienai tokiame dideliame bute neliūdna, priešingai, jai tai patinka. Šalimais įsikūrusi Monikos geriausia draugė, tad merginos dažnai susitinka.

M. Šalčiūtė anksti nusprendė gyventi viena, nes nuo vaikystės mėgo savarankiškumą. Didelėje šeimoje užaugusi mergina iš pradžių gyveno Šeškinėje, netoli prekybos ir pramogų centro „Akropolis“.

Monika neturi automobilio, bet sakė, kad tai nesukeldavę rūpesčių – susisiekimas buvo geras, o parduotuvės šalia. Tiesa, vakarais dažnai bijodavo grįžti namo, nes nesijautė saugiai. Būtent todėl laikui bėgant gražuolė apsisprendė: reikia keltis į centrą.

„Šeškinėje man nebuvo jauku, bet ir gyvendama čia iki šiol šalia veidrodžio laikau dujų balionėlį. Ką gali žinoti, kas kada atsitiks...“ – sakė M.Šalčiūtė.

Mergina prisipažino, kad rinkdamasi būstą ilgai nesvarstė. Ji nesidomėjo, kas gyvena šalia, tačiau sakė puikiai sutarianti su kaimynais, nes jų nedaug. „Rengiu vakarėlius, apsilanko draugai, bet niekada neturėjome jokių bėdų“, – pasakojo Monika. Merginai taip pat nerūpėjo, ar bute viskas nepriekaištingai įrengta, nes pati moka surinkti knygų lentyną, išspręsti elektros bei kitas problemas.

Neseniai augintinį Nino Persiką įsigijusi žvaigždė šmaikštavo, kad iš pradžių diskutavo šiuo klausimu su būsto šeimininkais ir sutiko su jų teiginiu, kad „jei augintinis mažas... Galima“. „Nino ir yra dar mažas...“ – su šypsena nutęsė ji.

M.Šalčiūtei taip pat buvo svarbi saugi būsto vieta, geras susisiekimas: „Nuo buto į bet kurią vietą galiu nuvažiuoti vos už kelis eurus, tad nereikia daug pinigų išleisti taksi paslaugoms.“

Tiesa, ji prisipažino, kad gyventi norėtų kur kas aukščiau: „Svajoju gyventi bute, kur išėjus į balkoną atsivertų nuostabaus grožio panorama. Žinau, kad Žvėryne tokių aukštų pastatų nėra, bet tada pagalvoju apie savo būsimus vaikus... Noriu, kad jie būtų velniškai laimingi. Man tas rajonas patinka, be to, atrodo labai saugus.“

Monika sakė jau turinti tobulo gyvenimo viziją: „Aš esu ne tas žmogus, kuris ima, o tas, kuris dėl aplinkinių gali padaryti be galo daug. Šiuo metu man svarbi Nino Persiko priežiūra.

Džiaugiuosi, kad šalia mano būsto yra šunims skirtas voljeras, pievelė – ten jį vedžioju. Yra daug svarbių dalykų, palengvinančių gyvenimą, į kuriuos neatkreipiau dėmesio, bet jie iš tiesų aktualūs visiems, norintiems jaukiai įsikurti.

KELI FAKTAI APIE MONIKĄ IR JOS BŪSTĄ:

• Monikos buto plotas – 74 kvadratiniai metrai

• Žiemą už šildymą mergina moka ne daugiau kaip 150 eurų

• Monika prisipažįsta, kad dažnai namuose jai šalta

• Monika norėtų pakeisti visą buto interjerą

• Ateityje planuoja gyventi keturių kambarių bute

• Monika svajoja apie atskirą darbo kambarį ir kambarį šuneliui Nino Persikui.

Monikos namų nuotraukas rasi portale MIESTE.lt