Dar ketvirtadienį internete buvo galima rasti festivalio „Naisių vasara 2017“ programą, kurioje buvo matyti, jog festivalio svečius linksmins Neringa Čereškienė bei „Tele Bim Bem“ kolektyvas, Merūnas Vitulskis, Saulius Prūsaitis, kapela „Sadūnai“ bei kiti atlikėjai.

S. Prūsaitis: mano muzika – ne apie politiką

Po V. Baumilos ir BIX pasitraukimo, DELFI susisiekė su Sauliumi Prūsaičiu. Šiuo metu užsienyje viešintis atlikėjas tikino muziką kuriantis žmonėms, tad dėl jų ir ketina koncertuoti Naisiuose - savo pasirodymo Saulius neatšauks.

„Aš ne politinis atlikėjas, mano muzika – ne apie politiką. Kuriu muziką žmonėms, tokiems, kaip aš. Tokia mano pozicija“, – trumpai kalbėjo atlikėjas.

Saulius Prūsaitis

„Neturiu jokių interesų. Nesikuriu ir ekstra taškų palaikydamas tam tikrą politinę poziciją arba nepalaikydamas. Nesikuriu taip sau reklamos. Aš tiesiog kuriu muziką. Esu žmonių draugas, ne politikos“, – kalbėjo S. Prūsaitis.

DELFI susisiekus su M. Vitulskiu, šis patikino, kad šiuo metu atostogauja su šeima, tad nėra susipažinęs su kilusia situacija.

Organizatoriai ieškos kitų atlikėjų

DELFI susisiekus su festivalio organizatorių komandos nariu Dovydu Petkumi, šis patikino, kad nėra informuotas dėl kitų atlikėjų pozicijos, o apie V. Baumilos pasitraukimą jis tikino sužinojęs tik iš žiniasklaidos.

„Nemanau, kad dar kas nors turėtų trauktis. Manau, viskas liks, o vietoje šių dviejų atlikėjų rasime kitas grupes, kurios koncertuos, – kalbėjo D. Petkus. – Festivalis bet kokiu atveju, bet kokiu oru ir bet kokiomis aplinkybėmis įvyks.“

Su įmone, kuruojančia festivalio muzikinę programą, DELFI penktadienio popietę vis dar nepavyko susisiekti.

R. Karbauskis: šiame žaidime nedalyvausiu

Penktadienio rytą, dar prieš V. Baumilai atšaukiant savo pasirodymą festivalyje „Naisių vasara“, savo poziciją dėl susidariusios situacijos feisbuke išdėstė ir festivalio sumanytojas Ramūnas Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis

„Dėl grupės BIX atsisakymo dalyvauti „Naisių vasaros“ festivalyje. „Naisių vasaros“ festivalis rengiamas jau aštuntus metus. Tai festivalis, kuris nuo pat pradžių turėjo labai aiškias vertybes ir taisykles, nepriklausomai nuo šalyje veikiančių įstatymų ar politikos. Nuo pat festivalio pradžios tai buvo blaivybę propaguojantis renginys. Jei festivalio vertybės ir taisyklės kažkam gali asocijuotis su cenzūra, o atskiri atlikėjai nori festivalio vertybes politizuoti – skirtingai nuo jų, aš šiame žaidime nedalyvausiu“, – socialiniame tinkle rašė R. Karbauskis.

S. Urbonavičius-Samas: nesilankstysiu ten kažkam

DELFI primena, jog pirmieji iš festivalio garsiai pasitraukė grupė BIX. Grupės lyderis Saulius Urbonavičius-Samas žiniasklaidai pasakojo sulaukęs mįslingo skambučio, kuomet buvo prašoma kai kurias savo mintis nutylėti.

„Sulaukėme skambučio iš organizatorių, jie kalbėjo su tokiomis užuominomis, kad gal to nesakykite ar nedarykite. Man to užteko“, – apie sprendimą trauktis iš festivalio kalbėjo Samas.

Pasidomėjus, ar BIX nenukentės finansiškai, S. Urbonavičius teigė, kad nenukėntės nė viena pusė. „Sutartis taip ir gulėjo ant stalo, tiek sužinojau iš savo vadybininko. Tie nepasirašė, anie“, – paaiškino Samas.

Saulius Urbonavičius-Samas

„Realiai yra taip – buvome pasižadėję, reiškia, turime groti, tačiau, kai sulaukėme tokio skambučio, reiškia, esame ten nepageidaujami. Aš tikrai nesilankstysiu ten kažkam“, – pridūrė Samas.

V. Baumila: nenorime būti cenzūruojami

Savo pasirodymą festivalyje atšaukusio V. Baumilos nuomone, tokia organizatorių pozicija pažeidžia jo, kaip piliečio, teises.

Vaidas Baumila

„Manau, kad žodžio laisvė yra bet kokios demokratinės valstybės pagrindas, todėl atsiprašyti neketinu ir jei vieno asmens ambicijos ir jautrumas kertasi su idėja koncertuoti žmonėms, aš turiu atsitraukti. Koncertuoti festivalio svečiams norėjome – nes toks mūsų darbo tikslas. Tačiau šįkart pozicijos per stipriai išsiskyrė – nenorime būti cenzūruojami. Tad pasitarę su grupe galime pasakyti, kad mūsų festivalyje Naisiuose nebus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (395)