Pasak jo, į Peterburge vykstantį festivalį „Baltosios naktys“, kurį organizuoja Pirmasis Rusijos kanalas, Lietuvos atlikėjas Sasha Son nepateko tik dėl to, kad yra lietuvis.

„Pacituosiu tekstą, kurį gavau iš organizatorių, kurie pradžioje patvirtino Sashos Son dalyvavimą tenai. Jiems jis tiko, nes jį žinojo iš Eurovizijos ir panašiai. Gaunu tokį laišką iš organizatorių: „Labai gaila, bet Pirmas kanalas nepraleido Sashos ir marokiečio. Greičiausiai tai yra dėl šalies pavadinimo. Jiems daugiau reikalingi ispanai, prancūzai ir italai. Labai gaila“, - „Žinių radijo“ laidoje „Prie pietų stalo“ trečiadienį sakė M. Tyla.

„Aš tik galiu pasakyti, kad šis laiškas buvo gautas būtent pora dienų po to, kada Lietuvoje ir pasaulyje nuskambėjo mūsų prezidentės pareiškimas dėl Rusijos prezidento. Ar tai atsitiktinumas, ar ne – galime spręsti. Mes ant nieko nepykstame, bet muzika, pasirodo, yra neatsiejama nuo politikos“, - tęsė jis.

Pasak M. Tylos, muzikantai yra ruporas į tautą, į plačiąsias mases. Jais politikai esą visais laikais naudodavosi. Lietuvoje, pavyzdžiui, rinkimų metu, M. Tylos teigimu, lietuvių politikai muzikantais dažnai pasinaudoja.

Visą laidos „Prie pietų stalo“ įrašą klausykite čia.