Ši kelionė vyrui atvėrė akis, kad pasaulis yra apvalus.

"Žemė maža ir viskas taip globalu, kad nėra prasmės prisirišti prie vienos vietos, - sako Radvilas. - Tačiau kad ir kaip ten bebūtų, į Lietuvą grįžti labai malonu. Jau buvau pasiilgęs lietuviško bendravimo. Atrodo, tie patys žodžiai skirtinga kalba skamba visiškai kitaip. Net ir "I love you" nėra tokia stebuklinga frazė, kai tu ją tari ne lietuviškai. Todėl supratau viena, kad žmonos noriu iš gimtosios šalies. Ir kad mano vaikai kalbėtų lietuviškai."

Į ilgus mėnesius planuotą kelionę Radvilas leidosi tik su maža kuprinyte ant pečių. Iš anksto lėktuvo bilietų nepirko, viešbučių nesirezervavo. R. Bubelis neslepia, kad dėl to jo kelionės kaina išaugo net kelis kartus. "Tačiau neapibrėžtumo jausmas turi savotiško šarmo ir kelia visiškai kitokius jausmus, nei iki detalių suplanuota kelionė", - įsitikinęs į įsimintiną nuotykį leidęsis vyras.

Floridoje laiką leido su dukrele

Iš Lietuvos Radvilas išskrido į Frankfurtą, kur porą dienų praleido pas savo gerus bičiulius. Iš Vokietijos jis pasiekė Ameriką, kur praeityje gyveno septynerius metus. "Floridoje susitikau su savo 8-erių dukrele Gabija. Su ja buvau visą savaitę - aplankėme Disney Lendą, Key Vestą, Orlando", - pasakojo R. Bubelis.

Nors su savo dukrele jis matosi kelis kartus per metus, tačiau savo vaiko buvo labai išsiilgęs. Todėl akimirkos, praleistos su Gabija, buvo neįkainojamos.

Likusią kelionės dalį jis praleido visiškai vienas. Ar nepasigedo Radvilas žmogaus, su kuriuo galėtų pasidalinti patirtais įspūdžiais? "Turiu draugų visame pasaulyje. Be to, kelionėse turi galimybę susipažinti su naujais žmonėmis, praplėsti savo akiratį. Kai keliauji dviese, tai ir bendrauji tik su savo antrąja puse ar draugu. O kai esi vienas, turi daugiau dingsčių kontaktuoti su nepažįstamais žmonėmis.

Pažintis su delfinais Kalifornijoje

Iš Floridos R. Bubelis patraukė į Bahamų salas. Iš ten jis pasiekė Meksiką. Vėliau turėjo skristi į Peru, tačiau tuo metu išgirdo apie Amerikos lietuvių dienas Los Andžele. Tad ilgai nesvarstydamas jis patraukė į visiškai kitą pusę - į Kaliforniją. Los Andžele jis sutiko ne tik Amerikoje gimusius ir augusius savo tautiečius, bet ir ten atvykusius žemiečius - modeliu dirbančią Neriją Paciukonienę, renginį vedusį humoristą Justiną Jankevičių, dainininką Ruslaną Kirilkiną. "Išvysti svetimoje šalyje savo bičiulius buvo ypač maloni staigmena", - prisimena Radvilas.

Beje, viešėdamas Floridoje R. Bubelis įsidarbino savanoriu delfinų tyrimų centre, kur dirbo viena jo pažįstama bičiulė. Svajonių šalyje lietuvis iš arčiau pažino ne tik saulėtą kraštą, bei neįtikėtinai protingus vandens žinduolius.

"Delfinai - labai protingi gyvūnai. Supranta viską ne prasčiau už žmones, tik tiek, kad negali kalbėti, o savo jausmus reiškia kūno kalba", - pasakojo jis.

Netikėta trauma Tailande

Po kelių savaičių Šiaurės Amerikoje R. Bubelis pasiekė Azijos kraštus ir kelioms dienoms apsistojo Taivanyje. "Ši šalis man didelių emocijų kažkodėl nesukėlė. Gal jau buvau pavargęs nuo kelionių", - svarstė Radvilas. Tačiau jo nuotaika kaip mat pasikeitė atskridus į Tailandą, kur apsistojo visam mėnesiui.

Tailande jis apsigyveno su draugais išnuomotoje viloje. Lietuvis aplankė ne tik didmiesčius, bet ir tokias vietas, kuriose beveik nėra civilizacijos. Kaip antai Phi Phi sala, kurioje nėra nei kelių, nei automobilių. Saloje Radvilas labai susidraugavo su vietiniais gyventojais bei pažino naktinį jų gyvenimą su šokiais ir ugnimi.

Tailande Radvilas buvo pasirengęs atsidėti sportui. Tačiau kaitavimą, mui tai treniruotes bei jo taip pamėgtą nardymą teko pakeisti pasyvesniu laisvalaikiu.

Virtuvės siurprizai Filipinuose

Aktyvaus poilsio jam teko atsisakyti patyrus rankos kaulo lūžį nukritus nuo motorolerio. Ranką teko įsprausti į langetę, o dėl patirtos traumos pakoreguoti tolimesnius savo kelionės planus.

"Po Tailando turėjau skristi į Australiją, Naująją Zelandiją. Tačiau į vandenį netgi lįsti nebegalėjau, atsinaujindavo žaizdos. Todėl nuskridome į Filipunus, o vėliau - į Honkongą. Tai - įspūdingas brangus miestas, kurio gyventojus pavadinti kinais yra įžeidimas. Jie save vadina honkongiečiais", - pasakoja R. Bubelis.

Beje, kadangi aktyvių pramogų vyras dėl sveikatos sumetimų sau leisti negalėjo, teko jam pramogauti vietinių šalių virtuvėse. Radvilas išbandė ir kepintų žiogų, ir viščiuko embrionų.

"Kai pamačiau, ką filipinietis man pasiūlė, nebeprisiverčiau valgyti. Tačiau man šis jų vietinis delikatesas buvo tiesiog sumaitintas po gabalėlį per prievartą, - juokiasi jis. - Ir, galiu pasakyti, skonis kaip omleto su prieskoniais. Nėra taip baisu, kaip atrodo."

Užklupo taifūnas

Beje, palikti Filipinus lietuviui nebuvo taip paprasta. R. Bubelis šalyje viešėjo kaip tik tada, kai ją siaubė didysis taifūnas.

"Visi keliai su salomis buvo atkirsti. Laivai neplaukė. Pasiekti salą, kurioje yra oro uostas, nebuvo galimybių. Teko nuomotis vieno vietinio žvejo laivelį, kuriuo šiaip taip pasiekėme reikiamą salą", - prisimena jis.

Kinijoje gyveno pirtyje

Iš Honkongo keliauninkas laivu pasiekė Kiniją, kur aplankė savo bičiulį, kirpėją Jurijų, gyvenantį ten su žmona Sintija.

Įdomu tai, kad Radvilas Kinijoje apsistojo išties netradicinėje vietoje - pirtyje. "Sunku nupasakoti, bet ten pirčių, baseinų, masažo salonų kompleksai yra su atskirais kambariais, kuriuose gali apsistoti. Pavyzdžiui, jei užsisakai masažą dviems valandoms, tau skiriamas kambarys, kuriame gali apsistoti iki ryto, - stebėjosi R. Bubelis. - Niekur nesu tokių matęs."

Pagal savo planus, Naujuosius metus Radvilas turėjo praleisti Rusijoje. Tačiau dėl sveikatos problemų nutariau grįžti į Lietuvą, išsigydyti savo traumą ir tęsti kelionę jau šiais metais.

Po savaitės Radvilas planuoja vėl susikrauti kuprinę ir tęsti savo žygį per pasaulį aplankant Australiją, Naująją Zelandiją, Vėlykų salas, Peru, Braziliją, Argentiną.

R. Bubelio kelionė aplink pasaulį - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)