P. Bukauskas nusprendė praturtėti apgaule išviliodamas iš nepažįstamų asmenų turtą – dažniausiai tai „Apple“ kompiuterinė įranga.

Iš viso šiuo metu policija vykdo net aštuonis ikiteisminius tyrimus. Pastarasis pareiškimas dėl šio asmens veikos buvo parašytas vakar, vasario 16-ąją.

DELFI pasiekė skaitytojos Aistės laiškas, kuri ir papasakojo, kad vėlyvą vasario 16-osios vakarą kreipėsi į policijos pareigūnus dėl to, kad buvo apgauta. „Vakar vakare PC „Panorama“ pardavėme vienam padorios išvaizdos jaunuoliui kompiuterį. Tam vaikinui mūsų kompiuteris tiko, bet jis norėjo atsiskaityti tik pavedimu, – istoriją pasakojo Aistė. – Jis neva nuėjo į vieną parduotuvę, kurioje neva dirba jo draugė ir atnešė pavedimo kopiją.“

Moteris neslepia, kad toks pirkėjo noras atrodė abejotinai, tačiau kompiuterį vis tik atidavė. „Net nešovė į galvą, kad tas vaikinas, tai Paulius Bukauskas, buvęs „Radiocentro“ darbuotojas, šiuo metu pragyvenantis iš kompiuterių, kuriuos neva perka. Pavedimo kopija buvo klastotė, pinigų mes negavome, o kadangi esame iš sąžiningos šeimos, net nenutuokėme, kad mus apgaus“, – nusivylimą liejo Aistė.

Nusikaltimo auka tapusi moteris nesupranta, kodėl tiek nusikaltimų įvykdęs asmuo nesulaukia bausmės: „Internete skelbiama, kad jau yra užvestos septynios bylos. Mūsų bus aštunta. Kodėl toks žmogus dar laisvėje ir atrištomis rankomis apgaudinėja sąžiningus piliečius?“

Trijų vaikų mama šiuo metu laukiasi ketvirtosios atžalos ir tikina, kad tie pinigai, kuriuos ji turėjo gauti už kompiuterį, yra labai reikalingi šeimai.

DELFI susisiekus su Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistu Pauliumi Radvilavičiumi, šis patikino, kad šiuo metu vykdomi net septyni ikiteisminiai tyrimai dėl Pauliaus Bukausko veikos. P. Radvilavičius tai pat patvirtino ir skaitytojos Aistės istoriją. Anot jo, Aistei padaryta maždaug 400 eurų žala ir ši istorija tapo aštuntuoju ikiteisminiu tyrimu P. Bukausko istorijoje.

„Jūsų minimas asmuo savo veiklą pradėjo praėjusių metų vasarą. Per šį laiką esame gavę tryliką skundų bei pranešimų. Visų nusikaltimų schema yra panaši – pamatęs internete skelbimą, dažniausiai „Apple“ firmos kompiuterių, pirkdamas jį pateikia suklastotą pavedimo patvirtinimą. Tiksliau – asmuo suformuoja pavedimą internetinėje bankininkystėje, tačiau neatlieka jo iki pabaigos. Tokioje stadijoje ir atspausdina lapą, kur neva matosi atliktas pavedimas“, – pasakojo P. Radvilavičius.

P. Bukauskas veikia ir naudodamas kitokią taktiką – išsinuomoja kompiuterinę įrangą ir jos negrąžina. Taip jis pasisavimo dvi planšetes, kurių vertė – 3996 eurai ir du projektorius. Šių daiktų P. Bukauskas negrąžina jau nuo 2015 metų vasaros vidurio.

P. Radvilavičius patikino, kad asmens veika nagrinėjama tiriant atskirus epizodus, žala nesumuojama į bendrą rezultatą, todėl baudžiant šį asmenį negalima taikyti baudžiamajame kodekse numatyto straipsnio. Reiškia, asmuo tiesiog turės atlyginti žalą arba kitaip atsakyti už savo veiksmus, tačiau nebus baudžiamas laisvės ribojimu ar atėmimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)