Naujienų portalo DELFI kalbinta moteris nuo platesnių komentarų susilaikė, tačiau apie viską išsamiai antradienį papasakojo „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“. Laidoje moteris pasirodė galvą pridengusi skara.

Kalbėdama su žurnaliste Daiva Žeimyte, moteris atskleidė serganti pirmos stadijos krūties vėžiu. Prieš tris savaites jai buvo atliktas pirmas chemoterapijos kursas.

„Niekada neturėjau per daug plaukų ant galvos. Tai atsisveikinimas buvo santykinai trumpas. Plaukai dažniausiai pradeda slinkti dėl dviejų priežasčių. Vyrams – dėl hormonų, moterims dėl chemoterapijos. Mano atvejis yra antrasis. Man yra pirmos stadijos vėžys. Krūties vėžys“ , – laidoje atskleidė žurnalistė.

Moteris patikino, kad savo plika galva šokiruoti tikrai nieko nenorėjo. „Mes ilgai su vyru diskutavome. Jis sakė, kad neturiu to dalyko slėpti. Lygiai tą pati pasakė man ir Linas Ryškus, kad reikia pasakyti ir kitiems „nedelsk“, – sakė ji.

„Jeigu būčiau paprastas žmogus, nesirodantis eteryje ir negalintis padaryti įtakos – tikrai nesirodyčiau. Mano situacija yra tokia, kad aš galiu atkreipti moterų dėmesį“, – situaciją komentavo R. Janutienė. Moteris patikino, kad laidoje plika galva daugiau nesirodys - mat ne visiems toks laidos vedėjos įvaizdis malonus akiai.

Rūta Janutienė

Moteris pasakojo, kad grįžusi po įprastinio bėgimo ir pakėlusi ranką pamatė mažą guzelį. Nuėjusi pas šeimos daktarę ji gavo siuntimą į onkologijos institutą, o po pusantros savaitės buvo operuota.
„Ligą sau aš diagnozavau per fuksą“, - geros nuotraukos neprarado šiuo metu onkologinę ligą besigydanti žinoma moteris.

Gydytojai moteriai žada „100 procentų pasveikimą per artimiausią pusmetį“. Nors R. Janutienė sakė nejaučianti jokių ligos simptomų, tačiau praėjusią savaitę praleido „sterilioje palatoje su nuliniu imunitetu“.„Ir dabar jaučiuosi visiškai sveika“, – sakė ji.

„Mano mama mirė nuo vėžio, bet kitos srities. Smarkiai užleisto. Krūties vėžio aš neturėjau. Neturėjau jokių rizikos faktorių, išskyrus tai, kad mano vaikai vėliau gimė“ , – laidoje kalbėjo TV laidų vedėja.

Moteris patikino, kad toks jos poelgis – tai tikrai ne viešųjų ryšių akcija. Ji sakė jautusi pareigą atkreipti visuomenės dėmesį į daug gyvybių kasmet pasiglemžiančią ligą. „Tai buvo mano žmogiška pozicija ir aš ją pareiškiau. Lietuvoje šita liga mistifikuota. Giltinė visiems jau akyse stovi automatiškai“, – sakė ji. Pirmadienio laidoje apie tai kalbėti moteris nenorėjo, nes laidos tema buvo ne apie tai.

„Tai yra skambutis, kad elgtis reikia atidžiau. Savo situaciją aš priimu pozityviai. Didžioji dauguma žmonių šitą ligą pražiopso, – optimizmo nepraranda moteris, pridūrusi, kad gydymas turėtų tęstis apie pusmetį. Ankstyvose stadijose gydoma labai agresyviai“.

„Mano specifinė situacija. Aš nepratusi sirgti. Tai mane veikia traumuojančiai“, – jai įprasta maniera kalbėjo laidos viešnia.

Išgirdusi laidos vedėjos D. Žeimytės pasiūlymą pailsėti moteris pažėrė retorinių klausimų. „Ką veikti toje pertraukoje? Nuo ko ilsėtis? Aš labai myliu savo profesiją. Tos atostogos tuoj prasidės. Knygą parašysiu dar vieną“, – juokavo pašnekovė.

Rūta Janutienė
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2307)