„Bėgioti man visada patiko. Nedarau to sistemingai, neturiu treniruočių tvarkaraščio, tačiau, kai man norisi po darbo atsipalaiduoti ar pakeisti įprastą veiklą prie kompiuterio – bėgioju“, - pasakojo ji.

Moters tikslas – ne ilginti distanciją, bet gerinti rezultatą savo mėgstamoje 5 km atkarpoje. Šiais metais Kaune vykusiame Ąžuolyno bėgime iš 211 dalyvių ji finišavo 41-a.

„Nemėgstu ilgų atstumų. Galbūt, kai pasitreniruosiu ir įsidrąsinsiu, nubėgsiu ir 10 km. Tačiau šiuo metu 5 km yra ta distancija, kurią man smagu bėgti“, - pasakojo R.E.Mazurevičiūtė.

Ąžuolyno bėgimas įveiktas! 41 vieta iš 211! 👌🏼🎊#distance5km #hummelsport

A post shared by Ruta Mazureviciute (@mazruta) on Apr 23, 2017 at 5:18am PDT

Bėgimas, plaukimas, dviratis, riedučiai – jos mėgstamos laisvalaikio pramogos.

„Mėgstu aktyvų laisvalaikį, nes tai ne tik paįvairina gyvenimą, bet ir padeda sveikiau, žvaliau jaustis, atsikratyti papildomo nelabai norimo kilogramo ne skausmingai, o įdomiai ir smagiai, nealinant savęs įvairiomis dietomis.

Bėgimas man – vienas atsipalaidavimo būdų, leidžiantis galvoti apie malonius ir teigiamus dalykus, kurie padeda ir kitą dieną pradėti gerai nuositeikus“, - sakė ji.

Šiais metais du bėgimus į vieną sujungęs Moterų bėgimas jau sulaukė ne vienos žinomos Lietuvos moters dėmesio. Į simbolinę 5 km distanciją pakviesiančio renginio tikslas jau kelintus metus nesikeičia. Tai – krūties vėžio prevencija.

R.E.Mazurevičiūtė skatina moteris rasti sau tinkamą sporto šaką ir ją paversti laisvalaikiu ir hobiu. Jos teigimu, tai ne tik padeda po sunkios dienos prasiblaškyti, bet ir gerina savijautą.

„Žinoma, kiekvienas žmogus renkasi tai, kas jam patinka. Vieniems patinka ramesnis laisvalaikis – gamta, knygos, filmai, maisto gaminimas. To neatsisakau ir aš.

Tačiau, turbūt, kiekvienas sportuojantis žmogus patvirtins, kad sportas padeda visada gerai jaustis. Be to, tai puikus būdas sutikti bendraminčių ir praplėsti pažįstamų žmonių ratą“, - įsitikinusi ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)