91-erių M. Medickienė mirė praėjusį šeštadienį, rugsėjo 24 dieną, Palangos globos namuose. Rugsėjo 30-ąją jai būtų sukakę 92 metai.

Pirmadienį ji buvo palaidota Palangos kapinėse. Garbaus amžiaus moteris amžinojo poilsio atgulė greta savo antrojo vyro Artūro Medicko. Laidotuvėmis rūpinosi ir jose dalyvavo S. Povilaičio našlė Birutė ir jųdviejų dukra Agnė.

Palangos globos namų direktorė Irena Biriukaitė pasakojo, jog M. Medickienė globos namuose gyveno nuo praėjusių metų birželio. Ją į globos namus atvežė sūnus – S. Povilaitis.

„Toks sprendimas buvo visiškai suprantamas, nes garbaus amžiaus moteriai buvo reikalinga nuolatinė specialistų priežiūra, o pats maestro, kaip dabar žinome, jau pats kovojo su liga, jo jėgos seko. Tačiau jis savo mamą globos namuose dažnai lankė“, – teigė I. Biriukaitė.

Kai S. Povilaitis mirė, jo mama buvo nuvežta ir į sūnaus šermenis, tačiau esą sunkiai orientavosi, jog turi amžinai atsisveikinti su savo vaiku.

Po maestro mirties M. Medickienę globos namuose lankė ir jos marti, ir anūkė – S. Povilaičio dukra Agnė. „Su ja dažniausiai ir bendraudavome visais rūpimais klausimais. Močiutė tikrai buvo apgaubta dėmesio, tik tiek, kad jau toks amžius, jog ji pati nebelabai suprato, kas vyksta“, – neslėpė I. Biriukaitė.

Kai iš DELFI žurnalistės ji išgirdo, jog pikti liežuviai plaka, jog S. Povilaičio mama Palangos globos namuose buvo palikta, artimieji ja neva nesirūpino ir net nenorėjo laidoti, ji net pakraupo.

„Tik labai blogas žmogus gali skleisti tokias apkalbas. Ponią Mariją tikrai lankė ir marti, ir anūkė, jos organizavo laidotuves, jose dalyvavo. Pasitaiko atvejų, kad globos namuose gyvena žmonių, kurių artimieji nelanko, arba jie jų net nebeturi. Kai tokie žmonės iškeliauja iš šio pasaulio, jų laidotuvės rūpinasi mūsų įstaiga. Tačiau S. Povilaičio mama nebuvo tarp tų vienišų žmonių“, – tvirtino pašnekovė.

Tą patį liudijo ir vienas geriausių S. Povilaičio draugų. „Ir pats Stasys, kol galėjo, ir Birutė tikrai lankė mamą. Negaliu suprasti, kaip žmonėms apsiverčia liežuvis kalbėti tokias nesąmones, kad ja artimieji nesirūpino“, – piktinosi palangiškis Saulius Žulkus.

Nuotraukų albume - S. Povilaičio akimirkos scenoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)