„Vasarą į užsienį nevažiuojame. Širdis neleidžia, kai pas mus Lietuvoje taip gražu. Per daug gera čia šiltuoju metų laiku“, - sako Linas, paklaustas, kodėl atostogoms pasirinko gimtinę, o ne kokią nors užsienio šalį.

Blogas oras – geras oras

L. Karalius kaitavimu susidomėjo prieš ketverius metus, kai vienas draugas Indijoje pasiūlė išmėginti jėgos aitvarą. „Pirmą kartą turėjau daug streso, - juokiasi prisiminęs dainininkas. - Jau maniau, kad šis sportas ne man. Tačiau kuo toliau, tuo daugiau pažįstamų aplink pradėjo užsiimti kaitavimu. Ir kas keisčiausia - jie džiaugdavosi blogu oru. Kai vasarą šviečia saulė, visiems žmonėms būna gerai. O jėgos aitvarų mėgėjai būna laimingi iki ausų tada, kai pajūryje būna blogas oras. Todėl pamaniau - pradėti mokytis kaituoti verta vien tam, kad tavo gyvenime niekada nebebūtų blogo oro“.

Ekstremalių pojūčių mėgėjas visiems, norintiems išmokti valdyti jėgos aitvarus, nuoširdžiai rekomenduoja nedaryti to be instruktoriaus. „Aš pradėjau mokytis savarankiškai, esu sukėlęs sau ne vieną problemišką situaciją Baltijos jūroje, - neslepia vyras, kuriam kaitavimas tapo savotišku gyvenimo būdu ir aktyviu laisvalaikiu. - Ilgainiui galima išmokti ne tik suvaldyti jėgos aitvarus, bet ir išdarinėti įvairius akrobatinius triukus ant vandens, dalyvauti varžybose.“
Linas Karalius ir sūnus Vėjas kaituoja Svencelėje

Nuplaukia ir iki Latvijos

Kodėl pats Linas nepanoro siekti profesionalaus sportininko vardo? „Mano traukinys gal jau nuvažiavo – per vėlu akrobatika užsiiminėti, - juokiasi jis. - Kiek tik pabandau su snieglente paeksperimentuoti, tiek sulūžtu. Į pasą dažniau reikia pažiūrėti. Todėl man ši pramoga yra kaip laisvalaikis. Gera pabūti vienam su gamta, savo mintimis. Ypatingai jūroje. Pasileidus pavėjuj kartais išplauki net iki Latvijos pajūrio.“

Jau dvi savaites L. Karalius ir jo sūnus Vėjas jėgos aitvarų sporto mokosi ant Kuršių marių kranto įsikūrusioje Svencelės kaitavimo centre – didžiausioje jėgos aitvarų mėgėjų bazėje netik Lietuvoje, bet ir Baltijos regione. Anot jo, čia atvažiavę su baltu pavydu į lietuvius žiūri ir lenkai, ir latviai, ir estai.
Linas Karalius ir sūnus Vėjas kaituoja Svencelėje

Moko sūnų Vėją

Pamėgęs kaituoti, šio sporto paslapčių jis panoro išmokyti ir savo 11 metų sūnų Vėją, kuria tėtis vardą sako turbūt parinkęs intuityviai. „Sūnau, sakau, esi Vėjas Karalius – tu privalai būti „kaitioras“, turėdamas tokį vardą“, - šypsodamasis pasakojo atlikėjas.

Su sūnumi L. Karalius kaituoja Kuršių mariose jau dvi savaites. „Čia palankesnės sąlygos mokyti vaiką. Pakrantėje didelio gylio nėra - gali bristi beveik pusę kilometro ir vis tiek sieksi dugną.
Sūnus labai noriai mokosi, kiekvieną dieną matosi didelis progresas. Tik tų vėjuotų dienų kol kas buvo vos kelios, - apgailestavo „Žas“ narys. - Tačiau kai nėra vėjo, turime ir kitos įdomios veiklos - darome mankštą, dviračiu važiuojame į miestelį pirkti ledų, grojame. Susineša bendruomenė savo instrumentus, kas ką turi, ir muzikuojame visi ant kranto. Plaukiojame baidarėmis, žaidžiame tinklinį, užsiimame joga, išbandome labai įdomią pramogą - weikbordingą.“
Linas Karalius ir sūnus Vėjas kaituoja Svencelėje

Tuo metu, kai DELFI viešėjo Svencelėje, L. Karalius atrodė gerokai peršalęs. Vėjuoto sporto pasekmės? „Ilgąjį Joninių savaitgalį su „Žas“ turėjome kelis koncertus, todėl nusėdo balsas, - paaiškina atlikėjas. - Tačiau man, tiesą pasakius, aistra kaitavimui pakišo koją politikoje. Nes kai kaitavau Azijoje, iš ten sunku buvo sugrįžti – ten buvo taip gerai.“

L. Karalius ir jo sūnaus Vėjo akimirkos Svencelėje – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)