Faktų neigimas tampa tendencija

Vos portale DELFI pasirodžius informacijai apie E. Puidokaitės-Atlantos ir D. Kisieliaus skyrybas, kai kurie kiti žiniasklaidos kanalai suskubo neigti „melagingas kalbas“.

Dar praėjusių metų balandį DELFI pirmasis publikavo naujieną apie pirmagimio besilaukiančius Kariną ir Saulių Skambinus. Netrukus garsenybių gyvenimus aprašantis žurnalas publikavo tos pačios informacijos paneigimą. Esą besilaukiantys Skambinai – iš piršto laužta istorija. Tačiau žinomai porai sulaukus pirmagimio, to paties žurnalo publikacijose jau buvo rašoma apie laimingus jaunus tėvelius.

Praėjusių metų pabaigoje grupei „Yva“ nutraukus veiklą, jos buvusi lyderė Natalija Bunkė DELFI pirmajam patvirtino tokią informaciją ir išsamiai papasakojo apie sprendimo uždaryti merginų grupę priežastis. Tuo metu tas pats garsenybes aprašantis leidinys, vėliau nei DELFI publikavęs tą pačią informaciją, skelbė, jog N. Bunkė interviu anksčiau niekam nedalijo ir esą internete paskelbta daug netiesos, iš piršto laužtos informacijos. Netrukus paaiškėjo, jog žurnale paskelbta informacija nieko bendra su tikrove neturėjo.

Dėl DELFI paskelbtos tikrovę atitinkančios informacijos į kovą kartais stoja ir garsenybės, isteriškai reikalaudamos pašalinti publikacijas, kuriose skelbiami tik faktai. Prieš kelerius metus su sutuoktiniu išsiskyrusi Sati šį faktą paskelbus DELFI, reikalavo nedelsiant publikaciją pašalinti. Neva tai – absurdas, tačiau vos po kelių dienų atlikėja interviu tam pačiam anksčiau minėtam žurnalui ir atvirai pasakojo apie iš tiesų įvykusias skyrybas.

Prieš kelerius metus pirmagimio laukęs dainininkas Deivis taip pat DELFI neigė apie būsimą šeimos pagausėjimą ir net žadėjo mylimosios R. Voitechovskajos sijoną pakelti bei nufotografuoti jos pilvą ir parodyti jį visai Lietuvai. Dainininkas tuo metu aiškino, jog jo gyvenimo draugės Renatos nėštumas – nesąmonė. DELFI paskelbus faktą, kad pora laukia pirmagimio, pramogų pasaulyje užvirė aistros, vieni piktinosi, kiti neigė DELFI paskelbtus faktus, tačiau porai sulaukus pirmagimio ne vienas žiniasklaidos kanalas rašė apie laimingus tėvelius.

Panašių istorijų, kai suskumbama neigti portalo DELFI paskelbtus faktus – daugybė, tačiau suklaidinę savo skaitytojus ir paneigę DELFI skelbtą informaciją, jokių tokios informacijos paneigimų minėti leidiniai ir portalai nebepublikuoja juos tiesiog užmiršdami.

Naujienų portalas DELFI pasitiki savo šaltiniais, kurių teikiama informacija visuomet pasitvirtina ir niekuomet neskelbė nepatikrintų faktų, nors tą kartais skuba daryti kai kurie kiti naujienų portalai ir garsenybių gyvenimus nušviečiantys žurnalai.

D. Kisielius ir Atlanta išgyvena išsiskyrimą

Nors dar praėjusią savaitę ir Atlanta, ir Donatas drauge lankėsi dizainerio Liutauro Salasevičiaus naujausios vestuvinių suknelių kolekcijos pristatyme, šiandien pora jų vadinti jau nebereiktų. Pramogų pasaulio atstovams ši žinia buvo ypač netikėta, mat dainininkės ir antstolio pora laikyta beveik idealia. Ne viena gera Atlantos bičiulė jau seniai nebeturėjo jokių abejonių apie būsimas jų vestuves, tačiau realybė pasirodė esanti kitokia.

Ši žinia jau suglumino pramogų pasaulio asmenybes, tačiau Atlanta ir D. Kisielius kol kas atvirai nėra linkę apie tai kalbėti.

„Nelabai turiu ką pasakyti šiuo klausimu ir nelabai galiu ką pakomentuoti. Tiesiog nelabai noriu komentuoti tokių dalykų. Elena yra viešas žmogus ir aš stengiuosi apie su ja susijusius dalykus nekalbėti, tikrai nelabai norėčiau“, – DELFI mandagiai paaiškino D. Kisielius.

„Tikrai nebus jokių komentarų. Apie savo asmeninį gyvenimą nešnekėsiu niekam ir niekada. Gali kalbėti kas ką nori, tai yra niekieno reikalas, tik mūsų. Nešnekėsiu apie tai“, – tepasakė E. Puidokaitė-Atlanta.

Atlantos ir D. Kisieliaus draugystė užsimezgė 2008-aisiais, tačiau širdies atverti meilei ji neskubėjo. Pažinties pradžioje dainininkė džiaugėsi draugyste su Donatu ir apie gimusius jausmus daug neatviravo. Tik pradėję drauge gyventi, jiedu apie puoselėjamus santykius ėmė pasakoti atvirai. Pora iki išsiskyrimo drauge lankydavosi įvairiuose renginiuose, dalijosi bendra buitimi, keliavo.

Pažinties su D. Kisieliumi pradžioje Atlanta buvo panirusi į teismų maratoną su buvusiu mylimuoju ir dabar jau ketverių sulaukusios dukros Saulės tėvu, teisininku Oskaru Silevičiumi. Jis nepanoro mokėti alimentų dukrai, todėl ginčus teko spręsti teismuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją