Pirmieji du posėdžiai turėjo įvykti dar praėjusių metų lapkričio ir gruodžio mėnesiais, tačiau ir tąkart teismo salėje atlikėjo niekas neišvydo – jis, esą, turėjo suplanuotas išvykas į užsienį. Tiesa, jokių įrodymų, pagrindžiančių neatvykimo į teismo posėdžius priežastis, E. Dragūnas teismui nepateikė.

DELFI žiniomis, prieš pat pirmadienio rytą turėjusį įvykti teismo posėdį E. Dragūnas pranešė apie savo neatvykimą elektroniniu laišku.

Tačiau toliau taikstytis su E. Dragūno nenoru atvykti į teismą niekas neketino. Teismas E. Dragūno neatvykimo priežasčių nepalaikė svarbiomis ir pirmadienio popietę byla buvo išnagrinėta rašytiniu procesu, atlikėjui nedalyvaujant.

Teismo sprendimu, už nedidelį chuliganizmą ir pareigūno garbės ir orumo įžeidimą E. Dragūnui paskirta 120 eurų bauda. Atlikėjas teismo nutarimą gali apskųsti per 20 kalendorinių dienų nuo nutarimo išdavimo dienos.

Ar teismas turėjo pagrindo manyti, kad E. Dragūno neatvykimo į posėdį priežastys nėra svarbios? Vertinkite patys. Štai, kuo šiuo metu gyvena E. Dragūnas:

DELFI primena, kad E. Dragūnas pareigūnų nemalonę užsitraukė praėjusių metų spalio 22 d. Vilniuje, prie Karaliaus Mindaugo tilto, tą vakarą kelių patruliai tikrino vairuotojų blaivumą.

Jų dėmesį tyčia atkreipė praeityje nemažai problemų su teisėsauga turėjęs, tačiau, regis, niekaip iš savų klaidų nepasimokantis atlikėjas E. Dragūnas.

Važiuodamas pro šalį prabangiame „Audi“ automobilyje jis šūkavo bei pareigūnus „pasveikino“ nepadoriu gestu – rodydamas vidurinį pirštą.

Policijos pareigūnai nesileido įžeidinėjami ir „Audi“ sustabdė prie artimiausio šviesoforo, esančio vos už 100 metrų. Automobilį vairavo blaivus E. Dragūno bičiulis, o keleivio vietoje sėdėjęs atlikėjas ėmė neužsičiaupdamas dėstyti savo požiūrį į Lietuvos policijos darbą.

Pareigūnai taip pat patikrino atlikėjo blaivumą – į alkoholio matuoklį E. Dragūnas pripūtė nulį promilių.

Skandalingasis atlikėjas galiausiai atsidūrė komisariate, kur jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl policijos pareigūno garbės ir orumo įžeidimo.

Už entuziastingą mosavimą viduriniu pirštu pareigūnams prieš nosį E. Dragūnui gresia bauda nuo nuo 86 iki 144 eurų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Bauda Selui gresia ir už nedidelį chuliganizmą. Tai jam užtrauks baudą nuo 28 iki 86 eurų arba administracinį areštą iki 30 parų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)