“Gerbiame kitų žmonių teisę protestuoti, bet nenorėtume, kad susidarytų klaidingas įspūdis, jog muzikantai - arba prieš karinius veiksmus Irake, arba neturi šiuo klausimu savo nuomonės. Norėtume viešai pareikšti, kad mes – grupė “Pikaso” – laikomės visiškai priešingos nuomonės nei deklaruoja minėtos akcijos dalyviai. Mes pasisakome už aktyvius JAV karo veiksmus prieš Irako diktatorių Saddamą Huseiną", - pranešime spaudai teigia trys "Pikaso nariai: Dainius Skinderis, Robertas Kirklys, Dovydas Šamraj.

"Mes nesame “už karą vardan karo”, bet šiuo atveju mūsų nuomonė griežta – JAV pateikė pakankamai įrodymų apie Irako ir jo diktatoriaus pasauliui keliamą grėsmę. O Irakas deda nepakankamai pastangų, kad problemas būtų galima spręsti taikiai, arba tai daro apsimestinai ir vilkindamas laiką. Tokia Irako pozicija – labai pavojinga", - mano "Pikaso" vaikinai.

"Karas – didelė blogybė, bet šiuo atveju - dar ne didžiausias blogis. Daug blogiau, mūsų nuomone, yra laiku nesustabdyti grėsmės, kurios padariniai gali būti tragiški. Mes palaikome ir Lietuvos poziciją prasidėjus karo veiksmams suteikti JAV reikiamą pagalbą. Irakas ir jo diktatorius nėra vien JAV reikalas - tai tapo pasauline, o tuo pačiu ir mūsų, problema”, - tokią savo poziciją pranešime spaudai išdėsto "Pikaso" nariai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją