Pirmiesiems svečiams susirinkus, bažnyčios kieme pasirodė ir jaunikis E. Norkevičius. Į šventę jis atvyko savo paties vairuojamu automobiliu. Vėliau, kartu su gausiu svečių būriu į šventę atvyko ir nuotakos bičiulės bei kolegės – Natalija Bunkė, Katažina Zvonkuvienė, Anžela Adamovič, Monika Šedžiuvenė, Baiba Skurstenė-Serdiukas.

Susirinkę bažnyčios viduje nuotakos jie turėjo palaukti kiek daugiau nei 20 minučių. Likus kelioms akimirkoms iki pusės penktos, bažnyčios kieme pasirodė ir pati nuotaka. Ją į bažnyčią lydėjo tėtis. Prieš žengdama bažnyčios vidun nuotaka pravirko. „Žinojau, kad taip bus, bet tai – džiaugsmo ašaros“, – sakė L. Mondeikaitė.

Nuotakai žengiant altoriaus link skambėjo gyvai Evelinos Sašenko atliekama daina „You Raise Me Up“. Po ceremonijos svečiai buvo pakviesti į šventoriuje laikinai pastatytą palapinę, kur kėlė taures už šeimos laimę ir vaišinosi vasariškais desertais. Prieš priimdami sveikinimus, jaunavedžiai pabendravo su žiniasklaidos atstovais.

„Labai gerai jaučiamės. Ši diena buvo labai laukta. Vestuves pradėjome planuoti tiek seniai ir atrodė, kad ši diena niekaip neateina. Šiandien ir juokiausi, ir verkiau visas emocijas patyriau. Šios dienos gyvenime nepamiršiu ir visada prisiminsiu šią akimirką bažnyčioje. Esu be galo laiminga, kad šalia manęs yra toks nuostabus žmogus, mano oficialus vyras. labai džiaugiuosi“, – iškart po ceremonijos sakė Liepa, pasirinkusi Norkevičienės pavardę.

„Abu esame lavai laimingi. Dabar yra mūsų tikroji pradžia“, – jai antrino E. Norkevičius. Nuotaka neslėpė, kad ceremonijos metu ašarą nubraukė ir ji, ir jos išrinktasis. „Kaip pamatęs tokią nuostabią žmoną nenubrauksi ašaros? Tai laimės ašaros!“, – sakė garsios merginos išrinktasis.

Nuotaką džiaugėsi, kad svarbią dieną prie altoriaus ją palydėjo tėtis: „Aš su tėčiu nuo pat vaikystės jaučiu labai stiprų ryšį“. Liepa taip pat džiaugėsi, kad į šventę atvyko visi svarbiausi ir artimiausi žmonės – giminės ir draugai.

Liepa Mondeikatė su tėvu

Vestuvinę suknelę Liepai sukūrė dizainerė Aina Zinčiukaitė. Savo idėjomis prisidėjo ir Olga Filatova-Kontrimienė. Mergina neslepia, kad sukneles kūrimas nebuvo lengvas procesas. „Pradėjome planuoti, tvarkėm, čiustėm, tvarkėm, čiustėm. Yra kelios aprangos pasiūtos, todėl ilgai ir užtrukome. Reikėjo daug ansamblių parengti“, – atviravo gražuolė.

Šeimos pagausėjimą pora planuoja, kai „Dievas duos“. Abu vienbalsiai tvirtino norintys kol kas pasidžiaugti vedybiniu statusu dviese. „Esame pakankamai jausmai. Ačiū Dievui, kad laikai pasikeitė. Nebereikia sulaukus 23-ejų jaudintis, kad dar neturi vaiko. Dar nenurašo, – kalbėdama su žurnalistais šypsojosi Liepa. – Vaikai tikrais bus, o dabar pasimėgausime vienas kitu“.

Į tris savaites truksiančią povestuvinę kelionę pora išvyksta rugpjūčio 5 dieną. Medaus mėnesio metu jie lankysis Meksikoje, Kalifornijos valstijoje JAV, Kinijoje. „Nusimato daug gražių įvykių“, – džiaugsmo neslėpė dainininkė.

Vestuvių puota suplanuota pokylių komplekse „Jusinė“, esančiame 40 km už Vilniaus. Kas linksmins šventėje, jaunieji neišdavė – norėjo padaryti siurprizą svečiams. „Šventė bus įdomi, programos joje labai daug. Pirmasis transportas iš šventės vietos pajudės tik trečią valandą ryto. Iki tol nieko neišleisime“, – vestuvių puotos detales atskleidė jaunavedžiai.

Piršlio korimo ir užstalės užsėdimo šventėje nebus. Jaunieji išsirinko tik dvi jiems labiausiai patinkančias lietuviškų vestuvių tradicijas – sutikimą su duona ir druska bei šeimos židinio perdavimą iš tėvų. „Didžioji dauguma svečių jauni žmonės, todėl bus „laikomasi jaunimo papročių“, – sakė jaunavedžiai.

Vestuviniams žiedams Liepa ir Evaldas panaudojo tėvų ir senelių aukso dirbinius.

E. Norkevičius gražuolei dainininkei pasipiršo praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje, kuomet pora viešėjo Paryžiuje. Šilti poros santykiai užsimezgė kiek daugiau nei prieš metus ir du mėnesius.

Šventės akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (830)