Patarimai moterims

Pasak pašnekovės, moterims prie jūros labiausiai tinka dėvėti lengvus, šviesius, trikotažinius, megztus, natūralaus audinio drabužius. Apranga turi leisti kūnui kvėpuoti, pasižymėti elegancija. Moterys turėtų vengti itin aptemptų, veržiančių drabužių.

„Tokia apranga vasarą nėra patogi. Žinant, kad tokie drabužiai dabar yra visai nemadingi, jų atsisakyti neturėtų būti sunku. Aptempti drabužiai gali būti madingi vakarėlyje, nakties metu, bet tikrai ne pajūrio kurorto gatvėje. Tai jau yra beskonybės ženklas“, - kalbėjo A. Jagelavičiūtė.

Merginoms, vakare sugalvojusioms išeiti pasivaikščioti Palangos gatvėmis, A. Jagelavičiūtė pataria dėvėti džinsinius šortus. Prie jų puikiai tiktų ryškiaspalvė palaidinė, apnuoginanti pečius. „Vasarą pečiai yra gražiausia moters kūno dalis“, - įsitikinusi Agnė. Stilistė teigė, kad šiltą vakarą pasipuošusios plevėsuojančio audinio suknele taip pat neprašaus pro šalį.

„Man keista žiūrėti į merginas, kurios vaikščiodamos po pajūrio kurortą avi aukštakulnius. Jų man yra net šiek tiek gaila. Juk bateliai karštyje trina, yra nepatogu. Prie jūros tinka balerinos tipo bateliai arba vadinamosios klumpės. Tai puikus variantas toms, kurios nori avalynės aukštesne pakulne. Klasikiniai aukštakulniai neturi būti avimi prie jūros“, - avalynės tendencijas vasarą aptarė pašnekovė.

A. Jagelavičiūtė yra įsitikinusi, kad pajūris – ta vieta, kur demonstruoti apnuogintą kūną nėra blogai. Esant dideliems karščiams A. Jagelavičiūtė drąsina mergina puoštis maudymosi kostiumėliais: „Jei norite parodyti savo gražų kūną, Palanga tam yra puiki vieta. Tikrai ne Vilnius ar Kaunas. Palangoje visada ir visur galima vilkėti maudymosi kostiumėlį. Žinoma, einat į gatvę reikėtų užsidėti kokį nors permatomą drabužį. Nėra blogai Palangos centre vaikščioti su maudymosi kostiumėliu ir permatoma palaidine. Taip rengiamasi visuose pasauliniuose kurortuose. Prie tokios aprangos puikiai tiks didelis paplūdimio krepšys.“

Žinoma stilistė poilsiautojoms pataria vengti ryškaus makiažo. Pasak A. Jagelavičiūtės, nieko nėra gražiau už sveikai įdegusį merginos veidą, šiek tiek blizgesiu padažytas lūpas ir blakstienų tušu paryškintas akis. „Lietuvoje labai daug gražių moterų. Atostogaujant nereikia jokių baisių makiažų. Kuomet yra karšta, makiažas atrodo neestetiškai ir nehigieniškai. Ypač, jei matosi makiažo pagrindas. Prie jūros natūralumas yra svarbiausias dalykas. Žinoma, niekas nesako, kad nereikia pasigražinti ar pasišukuoti. Jei einame į vakarėlį, tikimės, kad susipažinsime su kuo nors. Reikia pagalvoti apie tai, kaip žmogui atrodysi, kai jis įsižiūrės į tave iš arti, o ne kelių metrų“, - makiažo patarimais vakarėliui dalinosi A. Jagelavičiūtė.

Einančioms į paplūdimio vakarėlį pašnekovė pataria vilkėti laisvą suknelę, maudymosi kostiumėlį. Jei vakarėlis yra ne ant jūros kranto, tiks trumpos suknelės, plevėsuojantys audiniai, nuogi pečiai, drabužius paįvairinantys dirželiai, plonų audinių daugiasluoksniškumas. Moterims A. Jagelavičiūtė jokiu būdu nerekomenduoja blizgančių, pigių, prigludusių, apnuoginančių, puoštų sagtimis, sintetinių suknelių.

„Nerekomenduoju prie jūros vežtis super madingų, aukštos klasės drabužių. Tokie žmonės iškrenta iš konteksto ir tai kelia šypseną. O merginos nori susižavėjimo šypsenų. Pavojus persipuošti yra vienas didesnių. Tokių merginų būna gaila. Atrodo, kad jos vargo, o liko kvailių vietoje“, - kalbėjo pašnekovė.

Patarimai vyrams

Atostogauti vykstantiems vyrams į lagaminą A. Jagelavičiūtė pataria įsidėti skirtingų spalvų polo stiliaus marškinėlių, šortų iki kelių. Tokia apranga puikiai tiks vakarui, išėjus pasivaikščioti. Dieną žinoma stilistė pataria vilkėti laisvus šortus, palaidinę, o akiniai tiktų kaip puikus aksesuaras.

„Vyrams nepatariu „rembo“ stiliaus – juodi šortai, juodi akiniai ir grandinė ant kaklo. Toks stilius nekelia pagarbios baimės, o tik šypseną. Vyriškumas atsiskleidžia vyro galvoje ir jo elgesyje, tai, kaip jis asistuoja moterims. Susenęs, iš filmų pasiskolintas Arnoldo Schwarzeneggerio įvaizdis nebegali sudominti moters“, - įsitikinusi A. Jagelavičiūtė.

Pasak pašnekovės, blogiausia, ką gali atostogoms pasirinkti vyras, basutės, avimos su kojinėmis. „Taip rengtis negalima. Nebent per karą, jei reikės bėgti 100 kilometrų. Nerekomenduojama eiti į miestą vakare su turginėmis šlepetėmis. Vyriškus batus – mokasinus – reikia avėti be kojinių. Jos nėra mūvimos jokiais gyvenimo atvejais. Niekas pasaulyje taip neavi šių batų su kojinėmis, o tai yra pati populiariausia pasaulyje avalynė, skirta vasarai“, - tikino stilistė.

J. Basanavičiaus gatvės stilius - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)