Visa Lietuva apie Jurgitą sužinojo 2007 m., jai tapus konkurso „Mis Lietuva“ nugalėtoja. Žavi mergina nepaliko abejingų savo grožiu ir išvyko atstovauti Lietuvai į Kiniją, į konkurso „Mis pasaulis 2007. Žurnalistams mergina yra pasakojusi, kad į konkursą atranką mergina atėjo, nes norėjo tiesiog padirbėti užkulisiuose. Laimėtas titulas merginai iš Plungės atvėrė duris į pramogų pasaulį. Pasinaudojusi jai suteiktomis galimybėmis, plungiškė tapo viena populiariausių šalies garsenybių.

Savo įspūdingą karjerą TV ekranuose Jurgita pradėjo kaip serialo „Moterys meluoja geriau“ aktorė. Jame moteris įkūnijo kuklią, iš provincijos atvykusią Jolantą. Atsistojusi greta aktoriaus V. Šapranausko populiariuose TV projektuose „Šok su manimi“,„Chorų karai“ Jurgita Jurkutė pražydo grožiu ir sąmoju bei tapo ryškiausia eterio žvaigžde. 2013 metų pradžioje moteris garsiai pranešė apie pasitraukimą iš televizijos, tačiau rudens sezone ją buvo galima išvysti nacionalinio transliuotojo eteryje vedančią laidą „Žinių riteriai ir damos“ kartu su profesoriumi A. Bumblausku.

Moteris taip pat labai daug dėmesio skiria teatrui, aktyviai gastroliuoja, o masinės gamybos serialus per televiziją pakeitė garsių režisierių spektaklių pastatymai. Jurgita yra baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Vengdama bet kokio žurnalistų dėmesio, 2012 m. birželio 2-ąją dieną Plungėje Jurgita susituokė su septyniolika metų vyresniu verslininku Ryčiu Širvaičiu. Pora vaikų kol kas neturi.

1985-aisiais po Jaučio ženklu gimusi gražuolė per savo šlovės ir populiarumo metus keitėsi nedaug – natūralių plaukų spalvai tai pašviesėdavo, tai patamsėdavo keliais atspalviais, tačiau jokių radikalių eksperimentų gražuolė nesiėmė. Kad išsaugotų populiarumą ar atkreiptų į save dėmesį, peroksido jai neprireikė. Tiesa, vieno filmavimo metu, ji buvo pasipuošusi trumpų juodų plaukų peruku. 

Vesdama grandiozinius TV projektus Jurgita dažniausiai puošdavosi išskirtinėmis dizainerių suknelėmis, kitais vienetiniais rūbų ansambliais bei demonstruodavo aukščiausios klasės eleganciją. Kasdienai aktorė rinkdavosi praktiškus ir patogius drabužius, palikdama TV princesės ampluą už televizijos durų.

Jurgitos Jurkutės dešimtmečio išvaizdos pokyčiai – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (271)