Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau - Klaipėdos AVMI) išaiškino atvejį, kai užsienyje sėkmingą modelio karjerą padariusi klaipėdietė nuslėpė gavusi per 0,5 mln. litų pajamų, jų nedeklaravo ir liko nesumokėjusi valstybei apie 300 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM), delspinigių ir baudos.

Mokestinio patikrinimo metu nustatyta, kad lietuvaitė, per dvejus metus Italijoje uždirbusi per 0,5 mln. litų, Lietuvoje pajamas deklaravo tik vienais metais, o deklaracijoje nurodė gavusi tik kiek daugiau nei 17 tūkst. litų pajamų, nuo kurių sumokėjo vos 4,5 tūkst. litų pajamų mokesčio. Tais metais deklaruota pajamų suma buvo keliolika kartų mažesnė už realiai gautą, o kitąmet lietuvaitė deklaracijos net nesiteikė pateikti. Susisiekus su Italijos mokesčių administratoriumi paaiškėjo, kad jokių mokesčių ji nemokėjo ne tik Lietuvoje, bet ir Italijoje.

„Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme numatyta, kad užsienio valstybėje, kuri yra Europos Sąjungos valstybė narė arba su kuria Lietuvos Respublika yra sudariusi ir taiko dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartį, gautos nuolatinio Lietuvos gyventojo, pajamos yra neapmokestinamos pajamų mokesčiu Lietuvoje, jeigu pajamų mokestis arba jam tapatus mokestis nuo šių pajamų nustatyta tvarka sumokėtas toje užsienio valstybėje“, - komentavo Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorės pavaduotoja V. Okuličienė.

Pasak Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorės pavaduotojos, klaipėdietė nepateikė duomenų, kad nuo gautų pajamų ji Italijoje yra sumokėjusi pajamų mokestį ar jam tapatų mokestį, be to, ir iš Italijos mokesčių administratoriaus gautoje informacijoje nurodyta, kad ji nemokėjo mokesčių Italijoje, todėl minėtas atleidimas nuo GPM sumokėjimo Lietuvoje šiuo atveju netaikomas, o mokesčiai turėjo būti sumokėti Lietuvoje.

Mokestinio patikrinimo metu mokesčių inspekcija papildomai priskaičiavo sumokėti apie 165 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio, taip pat baudą ir nemažą sumą delspinigių, kuri kasdien auga iki šiol, nes manekenė ignoravo mokesčių inspekcijos raginimus mokesčius valstybei sumokėti geruoju. Šiuo metu garsios moters skolos išieškojimu rūpinasi antstoliai.

Viešai gyrėsi apie uždirbtas didžiules sumas

Dar visai neseniai laidoje „Nuo...Iki“ garsi moteris viešai gyrėsi savo uždirbamais turtais.

35 tūkstančiai litų – tokią sumą, anot LNK laidos, manekenė šiandien parsineša namo po vienos darbo dienos. Ši suma atrodo neįtikėtina net ir gerai žinomiems Lietuvos modeliams. Kristina nusišypso – jos nežino tik gimtajame krašte, tačiau Italijoje ar Amerikoje ją pažįsta visas mados elitas.

O Kristinos kojas yra mačiusi kone kiekviena pasaulio moteris – jos puikuojasi ant bene žinomiausio pasaulyje pėdkelnių ir apatinių gamintojo pakuočių. Tiesa, savo kojų atvaizdą Kristina paskolino irgi ne už dyką – žinomam prekės ženklui tai atsiėjo milijoną litų per metus.

Kristina atvira – jai gyvenime grožis uždirbo didžiulius pinigus. 14 metų ji paliko tėvų namus Klaipėdoje ir išvyko į Paryžių dirbti modeliu. Jai teko ypač greitai suaugti. Pirmi penkeri metai buvo labai sunkūs, tačiau grįžimas namo į Klaipėdą, į mokyklą, kurioje patyrė užgauliojimus dėl didelio, 182 cm ūgio ir lieknumo, Kristinai atrodė kaip pralaimėjimas.

Naujienų portalui DELFI susisiekus su K. Tučkute, mergina sakė nieko nežinanti apie susiklosčiusią situaciją. Esą dėl to neturinti ką pasakoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)