Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Striaukas trečiadienį išnagrinėjo administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje A. Zadneprovskiui surašytas protokolas dėl greičio viršijimo.

Šiuo metu treneriu dirbančiam A. Zadneprovskiui protokolas surašytas dėl to, kad praėjusių metų lapkričio 27-ąją jo vairuojamas automobilis kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda skriejo 134 km/val. greičiu, nors toje vietoje buvo leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 80 km/val. greičiu.

Sportininko vairuojamą automobilį užfiksavo greičio matuoklis.

A. Zadneprovskis pripažino jam pateiktus kaltinimus – teisme aiškino, kad gailisi dėl to, jog vairuodamas automobilį kėlė grėsmę kelyje.

„Nuoširdžiai gailiuosi, būna gyvenime aplinkybių, kai žmonės suklysta“, - aiškino jis.

Penkiakovininkas teigė, kad tądien draugas paprašė jį nuvežti į Karmėlavos oro uostą, kadangi automobilis sugedo, jie vėlavo, todėl ir teko „paspausti“ greičio pedalą.

A. Zadneprovskis teismo prašė neatimti vairuotojo pažymėjimo – esą jam reikia vaiką vežti į darželį. „Daugiau pažeidimų nedarysiu, laikysiuosi įstatymų“, - sakė jis.

Sportininkas taip pat pažymėjo, kad už KET pažeidimus jau mažiausiai 2 metus nėra baustas.

Už tai, kad greitį viršijo daugiau kaip 54 km/val., A. Zadneprovskiui teismas skyrė 300 eurų baudą bei mėnesiui uždraudė vairuoti transporto priemones. Teisėjas nutarime pažymėjo, kad negalėjo iš sportininko neatimti teisės vairuoti, nes jis anksčiau yra baustas už KET pažeidimus, tarp jų - ir už greičio viršijimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)