Kurorto svečiai pajūrį pasiekia peržengę beždžionių tiltą, ženklas, draudžiantis gyvūnus vestis prie jūros, stovi kaip tik prieš jį.

DELFI susisiekus su Raisa, ši patikino, kad žino visus draudimus ir nieko nepažeidė. „Praėjome pro beždžionių tiltą, tačiau nevaikštome pajūriu su šuniuku. Ten yra ženklas, todėl tik praeiname pro beždžionių tiltą. Mes buvome atėję pažiūrėti, kaip žmonės ten į vandenį šokinėja“, – savo versiją pasakojo moteris.

Moteris patikino, kad nei pati vaikšto pajūriu su šuniuku, nei ką matė vaikštant. „Seniau žmonės į tai nei kreipė dėmesio, nei ką. Dabar žmonės labai įnoringi. Juk žmonės į pajūrį atvažiuoja su mažiukais šuniukais, tai tegu jie vaikšto su tais mažiukais šuniukais. Kiekvienas, pati mačiau, eidamas turi maišelį, – pasakojo moteris. – Šunys dabar sveikesni negu žmonės. Aš irgi turiu savo šuniuką, jis su čipu ir paskiepytas. Jei teisybę pasakius, aš dar nesimaudžiau jūroje, nors čia esu nuo birželio aštuntos. Ir net nežinau, ar ten išsimaudysiu, nes jūra yra labai nešvari.“

Anot Raisos, šuneliai neatlieka gamtinių reikalų jūroje, esą ir jiems tas kvapas nepatinka. „Žmogus į vandenį sysioja ir kakoja, o šuniukai – ne“, – kalbėjo moteris.

Raisa, besipiktindama kurorto lankytojų netvarkingumu, tačiau įžvelgė tame ir valdžios aplaidumą. „Nėra tualetų, todėl viską žmonės daro į vandenuką, – rėžė pašnekovė ir pažėrė dar daugiau kritikos poilsiautojams. – Žinote, užsieny žmonės dirba, kaip aš sakau, anglį krauna, o atvažiavę čia būna labai „razumni“: tas nepatinka, anas nepatinka. Tegu namie prie vonios sėdi.“

Šventojoje moteris leidžia jau ne pirmą vasarą. Ji čia dirba jau trečius metus. Vienos kavinės administratore dirbanti moteris neslepia, kad šis darbas jai itin patinka. Esą jai smagu ne tik bendrauti su klientais, juos aptarnauti ir susipažinti su daugybe naujų žmonių, šis darbas turi ir daugiau privalumų. Šioje vietoje dažnai koncertuoja lietuviškos estrados žvaigždžės: Birutė Dambrauskaitė ar Radžis, tad Raisai tai ne tik darbas, bet ir pramoga.

Apie šią opią problemą, kad šunų augintojams sunku atostogauti pajūryje, nes jie savo augintinių negali atsivesti prie jūros, neseniai rašė Grynas.lt. Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas tąkart Grynas.lt pripažino, kad ši problema yra aktuali Palangoje ir juokaudamas davė patarimą, kur šunų šeimininkams palikti savo augintinį.

„Yra ta problema su šunimis, žmonės aiškina normalia žmoniška kalba: o ką man daryti, kur man jį padėti, jis pas mane kaip šeimos narys? Sakau esate dviese: pirmiausiai vyras pabūna už kopų, jūs pasivaikščiokit prie jūros, vėliau pasikeisit. Gražiuoju, bet žmonės supranta, nepiktybiškai. Vieni tiesiog sako, kad nežinojo, kad negalima, kiti apsimeta, kad nežinojo“, – kalbėjo J. Pirožnikas. Pasak pašnekovo, gelbėtojai įspėja šunų šeimininkus: „Mes įspėjame žmones ir pasakome, kad išvestų iš paplūdimio. Jeigu jie nepaklūsta gelbėtojų reikalavimams, mes tiesiog kreipėmės į policiją. Atvažiuoja policijos pareigūnai ir baudžia.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (497)