„Sukurti kolekciją, kuri ne tik puoš geriausius tautos sportininkus, bet ir reprezentuos visą Lietuvą Olimpinių žaidynių metu – vienas didžiausių iššūkiu. Todėl šiam tikslui pasiekti buvo pritraukta jungtinė prancūzų, turinčių daugiametę patirtį su pasauliniais sporto aprangos prekiniais ženklais, ir lietuvių dizainerių komanda.

Olimpinės kolekcijos kūrimas – tai dveji metai intensyvaus ir sudėtingo darbo, ties kuriuo su didžiuliu atsidavimu dirbo šimtai žmonių. Kuriant olimpinę kolekciją taip pat buvo remiamasi tiek pasaulinėmis mados ir sporto aprangos tendencijomis, tiek WGSN – lyderiaujančio mados tendencijų prognozuotojo – analitikomis, dėl to kolekcijoje atsispindi aktualiausios pasaulinės mados ir sporto aprangos tendencijos. Jose dominuoja horizontalios linijos ir spalviniai blokai, įvairių formų ir augalų motyvų koliažiniai marginimo intarpai, kuriuos olimpinėje kolekcijoje formuoja ąžuolo lapai. Koliažinių marginimų kryptis savo kolekcijose taip pat naudoja ir žymiausi pasauliniai mados namai tokie kaip Burberry, Valentino, Versace.

RIO 2016 kolekcijos kūrybos procese ieškojome naujų sprendimų spalviniuose variantuose. Manome, kad Lietuvą atspindi ne tik trispalvės vėliavos spalvos, bet ir mūsų šalies gamtovaizdis. Lietuva – ne tik laukų, bet ir miškų bei ežerų kraštas. Toks šalies unikalumas leido eksperimentuoti su spalvomis ir įtraukti į spalvų paletę mėlyną. Taip pat buvo išlaikytas vientisumas su prieš metus pristatyta LTeam kolekcija, kurioje jau buvo įvesta mėlyna spalva, ir kurią įvertino Lietuvos vartotojai.

Norėtume pakartotinai sudėti pagrindinius akcentus į olimpinės aprangos komplektus: olimpinių žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijai skirta paradinė apranga sukurta siekiant pabrėžti lietuvišką eleganciją per stilingus siluetus ir subtilias detales. Medalių įteikimo ceremonijų apranga atspindi sportinį veržlumą. Laisvalaikio ir sirgalių aprangoje – daugiau spalvinių ir grafinių variantų. Kadangi esame ir aprangos gamybos įmonė, lanksčiai reaguojame į vartotojų nuomones ir esant poreikiams, galime papildyti naujais dizaino sprendimais.

Vertinant madą yra pakankamai sudėtinga prieiti vieningos nuomonės. Dėl to natūralu, kad olimpinės kolekcijos pristatymas sukėle diskusijas. Gerbiame kiekvieną išsakytą komentarą. Kiekvieno nuomonė mums yra svarbi ateities kūrybiniuose sprendimuose.

Audimo viena iš pagrindinių vertybių yra pagarba ir atvirumas skirtingoms nuomonėms. Nepritariame bet kokiems įžeidinėjimams viešoje erdvėje ir atsiribojame nuo bet kokių komentarų ir nuomonių, išsakytų ne įgaliotų AUDIMO atstovų. Kaip sakė Markas Tvenas: „Būtų negerai, jei visi galvotume vienodai. Būtent dėl skirtingų nuomonių vyksta žirgų lenktynės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (536)